- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bivši predsednik Hondurasa izručen Americi zbog optužbi za trgovinu drogom

© AP Photo / Elmer MartinezIzručenje bivšeg predsednika Hondurasa Huana Orlanda Ernandesa Sjedinjenim Američkim Državama
Izručenje bivšeg predsednika Hondurasa Huana Orlanda Ernandesa Sjedinjenim Američkim Državama - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
Pratite nas
Bivši predsednik Hondurasa Huan Orlando Ernandes izručen je Sjedinjenim Američkim Državama po optužnici za trgovinu drogom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ernandes je prevezen avionom američke Agencije za borbu protiv droge (DEA), koji je poleteo iz glavnog grada Hondurasa Tegusigalpe u pravcu SAD.
Ernandes, koji je bio šef države od januara 2014. do januara ove godine, u avion DEA koji je sleteo u vojnu bazu u Hondurasu, ušao je sa lisicama na rukama, navodi AFP.
Policija u Hondurasu uhapsila je Ernandesa 15. februara u njegovom domu posle zahteva vlade SAD za njegovim izručenjem zbog optužbi o trgovini drogom i oružjem.
Ernandes je uhapšen manje od tri nedelje od napuštanja predsedničke funkcije posle više godina optužbi tužilaca SAD o navodnim vezama sa trgovinom drogom.
Sud u Tegusigalpi odobrio je njegovo izručenje prošlog meseca, dok je Vrhovni sud odbio Ernandesovu žalbu na tu odluku.
Američki tužioci u Njujorku tvrde da je Ernandes bio saučesnik svog brata, koji je u SAD osuđen za trgovinu drogom. Tužioci su tokom suđenja Huanu Antonio Ernandesu, zvanom Toni, navodili da je politički uspon Huana Orlanda Ernandesa podstaknut profitom od droge.
Američki tužioci, između ostalog, tvrde i da je Ernandesu mito od milion dolara nudio poznati vođa meksičkog Sinaloa kartela Hoakin Guzman „El Čapo“.
Brat bivšeg predsednika osuđen je na doživotni zatvor zbog optužbi za trgovinu drogom i oružjem u martu 2021. godine. Tužilac je rekao da su njegovi zločini „trgovina drogom koju sponzoriše država“.
Huan Orlando Ernandez - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
SVET
Bivši predsednik Hondurasa uhapšen na zahtev SAD
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala