- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bivši bugarski ministar: Kuleba grubo postavio ultimatum

CC0 / Pixabay / Sofija
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
Pratite nas
Rasprave o tome da li Bugarska treba da pošalje oružje Ukrajini ne jenjavaju, a tome je doprinela i poseta ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitrija Kulebe Sofiji tokom koje je pozvao Bugare da zauzmu pravu stranu u istoriji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ljudi, dajte ozbiljno: u ratu je važno imati pancir i šlem, ali potrebno je i oružje uz pomoć kojeg možeš da se braniš. Ispada da vi želite da poginemo u panciru i sa šlemom“, rekao je Kuleba u Sobranju kritikujući vojnu pomoć Sofije koja se do sada sastojala od šlemova.
U vladajućoj koaliciji na isporukama oružja Ukrajini insistira „Demokratska Bugarska“.
Donedavno vladajuća stranka GERB a sada opozicija optužuje partije na vlasti za malodušnost.
„Ministar inostranih poslova Ukrajine je rekao jasno – to je sramota. Oni koji ne podržavaju Ukrajinu, podržavaju rat“, kaže bivša ministarka spoljnih poslova Ekaterina Zaharijeva.
Bugarska socijalistička partija se, međutim, više puta kategorički izjašnjavala protiv tih isporuka. Lider stranke Kornelija Ninova je rekla da tako nešto neće potpisati, a poslanik stranke Aleksandar Simov smatra da vojna pomoć Bugarske neće imati nikakvu ulogu.
„Pokušavaju da nas uvuku u svojevrsni ritual geopolitičke lojalnosti, ali ništa od toga neće ispasti. Upravo u tome što se Bugarska protivi i pokazuje određenu smelost ima nečeg simpatičnog “, napisao je on na Fejsbuku.
Bivši ministar unutrašnjih poslova Rumen Petkov takođe je negodovao zbog Kulebinih primedbi. On se pita zašto Kuleba tokom trodnevne posete Bugarskoj nije obišao ukrajinske izbeglice koje je primila Bugarska.
Ogorčenje su kod njega izazvali i bugarski političari koji ni pomenuli nisu situaciju sa bugarskim mornarima u Marijupolju koji nisu mogli da se evakuišu koridorom koji je organizovala ukrajinska strana.
„Kuleba je bio grub postavljajući ultimatum bugarskim institucijama i deleći ocene bugarskim političarima“, naveo je on.
Zastava Bugarske - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
RUSIJA
Potpredsednica bugarske vlade: Vojna pomoć Ukrajini znači nastavak sukoba, a mi se zalažemo za mir
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala