- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Potpredsednica bugarske vlade: Vojna pomoć Ukrajini znači nastavak sukoba, a mi se zalažemo za mir

CC0 / Pixabay / Zastava Bugarske
Zastava Bugarske - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Potpredsednica bugarske vlade i ministarka ekonomije Kornelija Ninova izjavila je da njen stav o isporukama oružja Ukrajini ostaje nepromenjen. Kako kaže, vojna pomoć će značiti nastavak sukoba.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ministarka je ponovo izrazila mišljenje u vezi sa posetom šefa ukrajinske diplomatije Dmitrija Kulebe, koji je danas govorio na zatvorenom sastanku spoljnopolitičke komisije Narodne skupštine Bugarske. Prema njegovim rečima, „zemlje koje oklevaju ili ne pružaju vojnu pomoć Ukrajini – podržavaju rusku agresiju i ubijanje ukrajinskih državljana“.

„To je njegovo mišljenje, ima pravo da ga iznese. Mi smatramo da doprinosimo miru. Osiguravanje još veće količine oružja znači produženje rat. Zalažemo se za mir, prekid borbenih dejstava i početak pregovora“, rekla je Ninova novinarima.

Bugarske parlamentarne grupe imaju različita mišljenja o slanju oružja Ukrajini.
U vladajućoj koaliciji, koju čine „Nastavićemo sa promenama”, Bugarska socijalistička partija na čelu sa Ninovom, „Postoji takav narod” i „Demokratska Bugarska”, na slanju vojne pomoći insistira „Demokratska Bugarska“. Sa svoje strane, „Nastavićemo sa promenama“ podržava raspravu o tom pitanju u parlamentu, dok „Postoje takvi ljudi“ insistira da vladajuća koalicija razvije jedinstven stav o tom pitanju.
Izuzetno gađanje pripadnika Vojske Srbije na poligonu Šabla u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
RUSIJA
Bivši ministar odbrane Bugarske: Isporuke oružja Ukrajini će samo produžiti agoniju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala