- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bivši ministar odbrane Bugarske: Isporuke oružja Ukrajini će samo produžiti agoniju

© Jovo Mamula, Ministarstvo odbraneIzuzetno gađanje pripadnika Vojske Srbije na poligonu Šabla u Bugarskoj
Izuzetno gađanje pripadnika Vojske Srbije na poligonu Šabla u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
Pratite nas
Bivši ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov smatra da nije pitanje da li treba podržati isporuke oružja Ukrajini, već da li ga sama Bugarska ima dovoljno.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Bugarska ne može ništa da isporuči što se trenutno koristi u bugarskoj vojsci, jer tog naoružanja nije mnogo ostalo. Šta mi možemo da im isporučimo? Na primer, automate ‘Kalašnjikov’, municiju za te automate, mine i granate. Pritom, potrebno je biti otvoren: većem delu tog naoružanja je istekao rok ili je blizu isteka roka“, izjavio je Karakačanov i zapitao se za koga će takvo naoružanje biti opasnije: za Ukrajince ili za Ruse.

„Prema tome, ovde nije stvar u tome da bi trebalo da se udaramo u grudi i pretvaramo da smo ozbiljne članice NATO-a ili veliki rusofili. Treba razmišljati kao Bugari“, izjavio je bivši bugarski ministar.
Karakačanov se takođe pitao šta će se dalje dešavati ako se Ukrajini i dalje bude isporučivalo naoružanje.
„Mi ćemo jednostavno produžiti agoniju, jer je ishod rata jasan, nema potrebe pokušavati da se izbegne istina. Jer svaki novi dan znači veći broj ubijenih, ranjenih i više razaranja“, naveo je Karakačanov.
Prema mišljenju bivšeg bugarskog ministra, trenutni pregovori između Moskve i Kijeva predstavljaju farsu i sukobi u Ukrajini će prestati samo ako NATO kao predstavnik SAD sedne za pregovarački sto sa Rusijom i Kinom, koje „igraju u istom timu“. On je izrazio zabrinutost da će se istorijski događaji ponoviti i da će velike sile ponovo deliti interese „za kutiju cigareta“.

„Taj će se konflikt završiti samo tada kada oni sednu za pregovarački sto i počnu normalne pregovore o tome kako da svet postane sigurniji, a ne o tome kako zveckati oružjem i ulaziti u još jedan hladni rat, od koga će najviše od svih opet stradati Evropljani“, naveo je on.

Ranije su drugi bivši bugarski ministri odbrane: Bojko Nojev, Nikolaj Svinarov, Anju Angelov, Todor Tagajev, Velizar Šalamanov i Nikolaj Nenčev, izašli sa zahtevom da se Ukrajini pošalje oružje.
Ruska rublja - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
RUSIJA
Bugarski ekonomista: Rusija poziva svet da prestane da se klanja dolaru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala