- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rubljov iz Beograda poslao važne poruke Britancima: „Ja pričam iz srca“

© Sputnik / Lola ĐorđevićAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
Pratite nas
Andrej Rubljov, ruski teniser i učesnik Srbija opena, posle meča u Beogradu komentarisao je odluku Vimbldona da zabrani učešće ruskim i beloruskim takmičenjima na predstojećem turniru.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Takva, politički motivisana odluka, doneta je u sredu, „s namerom da se umanji ruski uticaj“, a sa krajnjim cilj
„Odakle da počnem? Sa moje pozicije, pritisak koji osećam... Ne postoji pravi odgovor, bez obzira na to što mogu da kažem, neće biti dobro rečeno. Pokušaću da pričam iz srca, nadam se da će biti jasno svima. Ja nisam političar, ne pratim vesti, ja sam naporno radio kako bih mogao da igram tenis, da radim svoj posao. Nisam dovoljno edukovan, pokušavam da objasnim kako se osećam, oprostite što ću koristiti jednostavne reči“, rekao je Rubljov.
Ruski teniser Danil Medvedev u majici u bojama Rusije tokom turnira u Akapulku - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
SPORT
Zvanično: Rusima i Belorusima zabranjeno učešće na Vimbldonu
On je naveo da su teniseri imali razgovor posle odluke Vimbldona.
„Nas nekoliko je razgovaralo juče, pričali smo o situaciji i kako da pronađemo rešenje. Da budem iskren, razlozi koje je Vimbldon objavio za mene nisu logični. Razumeo bih zabranu ako bi to pomoglo bar pola procenta da se stvari promene, ali ovo neće promeniti ništa. Pokušao sam da objasnim da je ovo što se dešava diskriminacija, a to nisu vrednosti koje želi da predstavi britanska vlada, to nije demokratija, to nije sloboda“.
Rubljov se nada da će konačan ishod biti drugačiji.
„Nadam se da će razmisliti, da nam bar daju šansu da kažemo da li želimo ili ne želimo da igramo, ako postoji papir da potpišemo da se odreknemo novca u korist žrtava. To bi moglo da promeni nešto, da dokaže da je britanska vlast za mir i da želi da pomogne. Taj novac bi bio najmanje milion funti. Nijedan sport nije donirao toliki novac za pomoć, tenis bi bio prvi i jedni, a Vimbldon bi uzeo svu slavu i poštovanje jer mi nikoga ne zanimamo“.
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
SPORT
„Nije fer!“ – Kecmanović o sankcijama Medvedevu, Rubljovu... /video/
Rubljov je konstatovao da su teniseri tu da bi se takmičili, a ne da bi se bavili politikom.
„Nadam se da će da provere svoju odluku, mi želimo da se takmičimo, a ne da pričamo o politici. I još jedno, ja sam Rus, rođen sam u Rusiji, živim u Rusiji, želim da pokažem da smo mi Rusi dobri ljudi“, zaključio je Rubljov.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
SPORT
Rubljov za Sputnjik: U Srbiji se osećam kao kod kuće
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
SPORT
Dvostruko slavlje za Andreja u Beogradu! /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala