- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Snajperista među artiljerijom: Kako ruski bacači raketa „Smerč“ uništavaju ukrajinsko naoružanje

© Sputnik / Ilya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaGađanje iz kompleksa "Smerč-2"
Gađanje iz kompleksa Smerč-2  - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
Ruski višecevni bacači raketa „Smerč“ uspešno uništavaju naoružanje ukrajinskih militanata tokom ruske specijalne vojne operacije. Po preciznosti gađanja nema mu ravnog u svetu među višecevnim bacačima raketa, prenosi televizija „Zvezda“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ruski bacači raketa „Smerč“ uništili su ukrajinska skladišta naoružanja koja su otkrivena na teritoriji kamufliranog aerodroma tokom izviđanja. Nakon što podatke potvrde tehnička sredstva, koordinate meta se šalju artiljeriji. Nakon par minuta sledi udar.
Stotine kilograma razarajuće sile para nebo i nestaje iz vidokruga u par sekundi. Nakon dobijanja koordinata, borbena jedinica „Smerča“ ima samo tri minute da se pripremi za lansiranje raketa.
„Postoji jedna izreka: znoj artiljerca štedi krv pešadije. Kažu nam da jednostavno moramo da letimo oko ovog borbenog vozila kako bi sve uradili što efikasnije“, kaže 20-godišnji Artjom koji prolazi pravo vatreno krštenje, ali samouvereno komanduje jedinicom.
Po parametrima raketne artiljerije, „Smerč“ je snajperista. Odstupanje od cilja je najviše 150 metara.
„Postoji program gde se unose specijalni podaci. Uređaj sve računa. Najvažnije je da se ne pogreši“, objašnjava načelnik jedinice automatizovanog sistema upravljanja Vadim.
Salvom od 12 raketa potomak legendarne „Katjuše“ pokriva teritoriju površine od 60 hektara. Podjednako su efikasna i pojedinačna lansiranja.
Bojeva glava rakete je eksplozivna. Sistem se obrušava na položaje protivnika sa udaljenosti od nekoliko desetina kilometara. „Smerč“ je prava prirodna katastrofa kako za ljudstvo, tako i za vojnu infrastrukturu protivnika.
„Biće uništeni utvrđeni položaji, tenkovi, tehnika protivnika. Pešadiji će biti lakše da prođe“, kaže načelnik artiljerijske baterije Valerij.
Odmah nakon lansiranja borbeno vozilo napušta položaj kako ne bi usledio uzvratni udar.
Ruski avion Ka-52 - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
RUSIJA
Precizan pogodak projektilom „Krasnopolj“: Uništeno komandno mesto ukrajinskih snaga /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala