- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Precizan pogodak projektilom „Krasnopolj“: Uništeno komandno mesto ukrajinskih snaga /video/

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRuski avion Ka-52
Ruski avion Ka-52 - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je video na kome je prikazano uništavanje komandnog mesta motorizovane pešadijske jedinice ukrajinske vojske pomoću visoko preciznog projektila „Krasnopolj“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Na snimcima sa kamere bespilotne letelice za navođenje prikazano je kako projektil pogađa komandno mesto koje se nalazi u industrijskoj zoni.

„Visoko preciznom artiljerijskom municijom 'Krasnopolj' izveden je napad na izviđački komandni punkt motorizovane pešadijske jedinice Oružanih snaga Ukrajine koji se nalazi u industrijskom objektu. Preciznim pogotkom uništen je štab jedinice sa sredstvima kontrole“, navodi se u opisu videa.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Lovac-bombarder Su-34 - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
RUSIJA
Ruski bombarder Su-34 u akciji tokom specijalne operacije u Ukrajini /video/
Ruski sistem Iskander  - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
RUSIJA
Precizan udar „Iskandera“: Uništen ukrajinski komandni štab /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala