- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Prava Crna Gora podnela krivičnu prijavu protiv 46 poslanika zbog zakazivanja sednice za izbor vlade

© Foto : Jutjub/Skupština Crne GoreMarko Milačić
Marko Milačić - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
Prava Crna Gora podnela je krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu protiv 46 poslanika Skupštine Crne Gore, jer su „organizovali kriminalnu grupu radi izvršenja krivičnih dela samovlašća, zloupotrebe službenog položaja, te krivičnih dela protiv državnih organa i ustavnog poretka“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nakon podnošenja krivične prijave, predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je preostale kolege poslanike iz redova parlamentarne većine sa izbora 30. avgusta da se „svim demokratskim sredstvima najsnažnije odupru brutalnom gaženju Ustava, zakona, poslovnika i institucija, te da ne dozvole urušavanje demokratije bazirano na vršenju krivičnih dela“.
U obrazloženju Specijalnom državnom tužilaštvu se navodi da podnose prijave zbog sumnje da su „samovlasnim zakazivanjem sednice redovnog, prolećnog zasedanja Skupštine za 28. april na Cetinju, bez odobrenja vršioca dužnosti predsednika Skupštine ili drugog lica nadležnog prema Poslovniku Skupštine i Ustavu Crne Gore, organizovali kriminalnu grupu radi izvršenja krivičnih dela samovlašća iz stava 2 člana 384, zloupotrebe službenog položaja iz člana 416, te krivičnih dela protiv državnih organa i ustavnog poretka Crne Gore za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od jedne ili više od jedne godine, čime bi počinili krivično delo kriminalno udruživanje iz člana 401 Krivičnog Zakonika Crne Gore“, prenosi RTCG.
U Skupštini Crne Gore 46 poslanika podnelo je inicijativu da se zakaže sednica te institucije 28. aprila na Cetinju, kako bi bila izabrana nova vlada.
Predložili su dnevni red sednice sa šest tačaka, prva je izbor predsednika Skupštine, a druga izbor 43. vlade.
Cetinje - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
REGION
O sudbini 43. vlade Crne Gore 28. aprila na Cetinju
Dritan Abazović i Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
REGION
Čija je vlada – Dritanova ili Milova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala