Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ništa od sporazuma o tablicama u Briselu: Petković — Stikeri ostaju na snazi

Pratite nas
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i glavni pregovarač Beograda, Petar Petković rekao je posle današnjih razgovora u Briselu da će sporazum o tablicama od 30. septembra o režimu stikera i dalje biti na snazi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„To znači da se do pronalaženja trajnog rešenja na visokom nivou režim stikera nastavlja“, rekao je Petković novinarima u Briselu.
On je dodao da je u Briselu razgovarao sa prištinskom stranom i da je ogromna pažnja bila posvećena pitanju registarskih tablica.
Sporazum od 30. septembra je i dalje na snazi i to su potvrdili i EU i specijalni izaslanik Miroslav Lajčak, a za šest meseci Priština nije iznela nijedan predlog, rekao je Petković.
„Hoću da prenesem svim građanima Srbije i Srbima na KiM pred vaskršnje praznike da svi treba da budu mirni i da niko ne treba da brine“, naveo je Petković, prenosi Tanjug.
S druge strane, glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi označio je Beograd odgovornim što nije postignut sporazum o tablicama.
Kako tvrdi, Beograd nije iskazao spremnost da se postigne dogovor i pronađe rešenje.
On je kazao da Priština neće preduzimati hitne akcije i da će na političkom nivou biti odlučeno kako će se postupati sa vozilima iz Srbije.
Bisljimi je dodao da će Priština slobodu kretanja tretirati na isti način kao i Srbija.
Istovremeno, specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da danas nije postignut dogovor o registarskim tablicama.
Lajčak je pozvao glavne pregovarače da se ponovo sastanu u narednim dana i nastave razgovore o drugim pitanjima.
„Očekujemo od svih aktera da se uzdrže od poteza koji bi mogli da ugroze bezbednost na terenu“, dodao je Lajčak na Tviteru.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
SRBIJA
Vučić: Zabrinut sam zbog pretnji koje dolaze iz Prištine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala