Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Zabrinut sam zbog pretnji koje dolaze iz Prištine

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da se Beograd nada nastavku dijaloga na visokom nivou, ali da je veoma zabrinut zbog svakovrsnih pretnji koje dolaze iz Prištine.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Vučić je, u izjavi novinarima, kazao da je izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku,sa kojim se sastao juče, preneo da je zabrinut zbog pretnji, nepoštovanja Briselskog sporazuma, odnosno nepostojanja želje da se ispuni ono što je dogovoreno, ali i zbog zauzimanja elektroprivrednih postrojenja, te i nasilnog ponašanja u vezi tablica.

„Moja molba Prištini i EU je da povedu računa o onima koji svakog dana govore o svojoj ugroženosti, a jedino što im je cilj je napad na Srbe, dodatni pritisak na Srbe i dalje akcije pre svega na severu Kosova. Molimo ih da to ne čine. To je važno za stabilnost regiona, za sve naše ljude, kako Srbe, tako i Albance da sačuvamo mir“, istakao je on, prenosi Tanjug.

Ponovio stav naše zemlje po pitanju ukrajinske krize

Predsednik Vučić izjavio je da je sa američkim senatorima, sa kojima se sastao pre par dana, imao ne lake razgovore, te da je ponovio stav naše zemlje po pitanju ukrajinske krize, zauzete u zaključcima Saveta za nacionalnu bezbednost.
„Ja sam ponovio stavove Srbije koji su zauzeti u zaključcima Saveta za nacionalnu bezbednost, koje je vlada usvojila”, rekao je Vučić.
On je naveo da su kroz razgovor sa senatorima pokrenute važne teme iz bilateralnih odnosa.
„Imali smo dobar razgovor koji produbljuje našu saradnju”, rekao je Vučić novinarima, nakon što je uručio Orden predsedniku Evrodžasta Ladislavu Harmanu.
On je izrazio uverenje da će Srbija nastaviti dalju saradnju po svim ključnim pitanjima i dalje unapređenje odnosa sa SAD.
Zasedanje Evropskog parlamenta u Strazburu - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
SRBIJA
Evropa sprema rezoluciju kojom vrši pritisak na Srbiju da uvede sankcije Rusiji
Miroslav Lajčak i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
SRBIJA
Vučić i Lajčak o nastavku dijaloga Beograda i Prištine
e ponovio stav naše zemlje po pitanju ukrajinske krize
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala