- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Patrijarh Porfirije i Konstrakta razmenili poklone /foto/

CC0 / Vladimir Jovanović cropped photo / Konstrakta
Konstrakta - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
Ana Đurić Konstrakta, srpska predstavnica na ovogodišnjoj Evroviziji, posetila je patrijarha Porfirija i tom prilikom s njim razmenila poklone.
Konstrakta je na svom Instagram storiju podelila fotografiju s patrijarhom, na kojoj jedno drugom uručuju poklone, a u opisu je stajalo:
„Imala sam tu čast da poklonim i primim poklon/triptih. I zadovoljstvo da čujem i razumem priču o potencijalu granične situacije, o podršci i poštovanju“, napisala je Konstrakta, koja je od patrijarha simbolično dobila trodelnu ikonu, koja predstavlja triptih, isto kao što se zove i njen „Triptih“, u okviru kojeg je i pesma „In corpore sano“, kojom će nas predstavljati na Evroviziji.
S druge strane, Konstrakta je patrijarhu poklonila svoje scenografske rekvizite – lavor i bokal.
Nakon pobede na Beoviziji i velike popularnosti pesme „In corpore sano“, koja ima višeslojna tumačenja i završava se stihovima „I šta ćemo sad?!“, patrijarh je tokom Nedelje pravoslavlja u Hramu Svetom Save protumačio njene reči.
„Ja sam i čitavu pesmu i taj stih razumeo na sledeći način: pokušavamo da budemo savršeni spolja – slavni, lepi, moćni, bogati i tako dalje, a onda dođe jedan mali kvar u našem životu. Dođemo u graničnu situaciju, kako to kažu mudri ljudi danas, i onda shvatimo da od svega toga spolja nema nikakve pomoći. Šta ćemo sad? I na to pitanje: Šta ćemo sad?, odgovara Hristos. I Crkva je zato ne samo savremena, nego večna, jer odgovara na večna pitanja i daje mogućnost svakome ko traga za smislom svoga postojanja u istoriji i večnosti. Daruje tu večnost“, rekao je tada patrijarh Porfirije.
Konstrakta će na Evroviziji nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri, 12. maja.
Konstrakta na nastupu u Izraelu - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
KULTURA
Potpuno izmenjen nastup: Konstrakta hipnotisala publiku u Izraelu /video/
Patrijarh Porfirije - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
SRBIJA
Patrijarh Porfirije objasnio kako je razumeo Konstraktinu pesmu „In corpore sano“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala