Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Patrijarh Porfirije objasnio kako je razumeo Konstraktinu pesmu „In corpore sano“

© Sputnik / Lola ĐorđevićPatrijarh Porfirije
Patrijarh Porfirije - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
Pratite nas
Patrijarh srpski Porfirije održao je danas besedu u Hramu Svetog Save u Beogradu povodom Nedelje pravoslavlja, a u njoj je pomenuo i pesmu koja će Srbiju predstavljati na Pesmi Evrovizije - Konstraktinu „In corpore sano“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
„Ovih dana u jednoj pesmi čuo se stih: Šta ćemo sad? Ja sam i čitavu pesmu i taj stih razumeo na sledeći način: pokušavamo da budemo savršeni spolja – slavni, lepi, moćni, bogati i tako dalje, a onda dođe jedan mali kvar u našem životu. Dođemo u graničnu situaciju, kako to kažu mudri ljudi danas, i onda shvatimo da od svega toga spolja nema nikakve pomoći. Šta ćemo sad? I na to pitanje: Šta ćemo sad?, odgovara Hristos. I Crkva je zato ne samo savremena, nego večna, jer odgovara na večna pitanja i daje mogućnost svakome ko traga za smislom svoga postojanja u istoriji i večnosti. Daruje tu večnost“, rekao je patrijarh Porfirije.
Ana Đurić Konstrakta - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
KULTURA
Konstrakta će predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala