- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Krivokapić nudi prelaznu vladu

© Foto : Sputnjiku ustupila Vlada Crne Gore Zdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
Odlazeći crnogorski premijer Zdravko Krivokapić zatražio je od predsedavajućeg Skupštine Strahinje Bulajića da za 5. jun zakaže sednicu Skupštine, na kojoj bi se birala prelazna vlada.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U obrazloženju, Krivokapić je naveo da su „sve većinske partije u Skupštini zahtevale da se prelaznom vladom reši politička kriza u Crnoj Gori“.
„Jedino demokratsko rešenje za izlazak iz političke krize su vanredni parlamentarni izbori koje bi pripremila prelazna vlada. Ujedno, ovaj zahtev predstavlja sprečavanje neustavnog pristupa — izglasavanja manjinske vlade i time obezbeđuje mir, sigurnost i pomirenje, kao i očuvanje demokratskih tekovina“, dodao je Krivokapić.
Šef poslaničkog kluba „Crno na bijelo“ Miloš Konatar ranije danas je kazao da je 46 poslanika u Skupštini odlučilo da za četvrtak, 28. aprila na Cetinju sazove sednicu parlamenta, na kojoj će se birati nova vlada i predsednik Skupštine. Sednicom će predsedavati potpredsednik parlamenta Ervin Ibrahimović, jer, kako je naveo Konatar, potpredsednika Branka Bošnjak (PzP) nije želela da zakaže sednicu.
Dritan Abazović i Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
REGION
Čija je vlada – Dritanova ili Milova
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
REGION
Crna Gora spremna za Vladu — ko će biti ministri
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala