- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

DPS i SDP podržali manjinsku vladu Crne Gore

© Tanjug / HINA/DARIO GRZELJMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
Demokratska partija socijalista i Socijaldemokratska partija Crne Gore podržale su formiranje manjinske vlade Crne Gore.
Demokratska partija socijalista prihvatila je da podrži manjinsku vlade budući da je ispunjen najveći deo njenih zahteva, saopštio je predsednik te stranke Milo Đukanović nakon sednice Glavnog odbora.
„DPS se nije bavio pitanjima partijske i personalne participacije u vladi, već prioritetnim politikama i to u oblastima bezbednosti, ekonomije, evropskih integracija i zdravstva. Na večerašnjoj sednici usvojeni su zaključci o navedenim temama na kojim će DPS insistirati u radu vlade“, poručio je Đukanović.
On je kazao da se DPS potvrdio kao „politička i patriotska vertikala Crne Gore sa jasnom vizijom budućnosti i kapacitetima za njeno ostvarivanje“.
„Velikosrpski nacionalizam nije odustao od svog nauma aneksije Crne Gore, ali je DPS bio prejak za njih. Najtvrđa politička barijere u nasrtajima na Crnu Goru je bio DPS“, kazao je predsednik DPS-a.
Đukanović je kazao i da će nova vlada poslužiti stabilizaciji odnosa u državi, iako „nije optimalan odgovor na potrebe Crne Gore“, prenosi RTCG.
Novi predsednik parlamenta, kako je kazao Đukanović, treba da bude čovek koji će slijediti ono što su međunarodne obaveze države. On je naveo da veruje da takav kandidat može doći iz redova SNP-a.
I Predsedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) prihvatilo je Sporazum o parlamentarnoj podršci i političkim prioritetima 43. vlade Crne Gore.
Konstatovano je da je Sporazum „utemeljen na vrednostima Ustava, evropske i evroatlantske politike, građanske i sekularne države, koje vrednosti su i konstanta političkog delovanja SDP-a od osnivanja partije pre više od tri decenije“.
Predstavnici SDP u manjinskoj Vladi, kako je saopšteno, biće predsednik Raško Konjević, na funkciji potpredsednika vlade za politički sistem i ministra odbrane i počasni predsednik SDP Ranko Krivokapić, na funkciji ministra vanjskih poslova.
SDP je saopštils da je time usvojena odluka o učešću te partije u manjinskoj Vladi, prenose Vijesti.
Dritan Abazović i Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
REGION
Čija je vlada – Dritanova ili Milova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala