- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Nazovimo stvari pravim imenom – propagandom se bavi „Bi-Bi-Si“, a ne Sputnjik i „RT“

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Novinarima televizije „RT“ i agencije Sputnjik je uskraćeno obavljanje profesionalnih dužnosti i bezrazložno su optuženi da se bave propandandom, jer London zapravo prikriva one koji se zaista time bave, poput „Bi-Bi-Sija“ i drugih, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ona je podsetila na notu koju je ambasada Velike Britanije uputila MIP-u Rusije.
„Nedavno smo primili notu britanske ambasade u Moskvi, odnosno Ministarstvu je upućena nota o tome da se britanskim diplomatama ne dopada to što pričamo o njima. Želim da zahvalim britanskim kolegama na odgovoru, izvukli smo zaključke i odlučili da nastavimo“, rekla je Zaharova na brifingu.
Takođe je podsetila da je britanska vlada krajem marta saopštila da će „Bi-Bi-Siju“ obezbediti četiri miliona funti za „vođenje medijskog rata protiv Moskve“. Kako kaže, sredstva će ići za finansiranje ruskih i ukrajinskih službi „Bi-Bi-Sija“ i koristiće se za „suprotstavljanje dezinformacijama o ratu u Ukrajini”.
„Nazovimo stvari pravim imenom, 'Bi-Bi-Si' javno i direktno iz britanske državne kase dobija pravi propagandni ugovor“, istakla je Zaharova.
Portparolka je konstatovala i da je „Bi-Bi-Si“ prestao da pominje tragediju u Kramatorsku čim se po serijskom broju rakete ispostavilo da su je ispalile Oružane snage Ukrajine.
Rusko Ministarstvo odbrane ranije je saopštilo da je napad taktičkim raketnim sistemom „Točka U“ na Kramatorsk, koji se dogodio početkom aprila, izvela ukrajinska vojska iz područja naseljenog mesta Dobropolje. Kako je precizirano, „cilj napada kijevskog režima na železničku stanicu u Kramatorsku bilo je onemogućavanje masovnog odlaska stanovnika iz grada kako bi ih iskoristili kao 'živi štit' za odbranu svojih položaja“ i da se Rusija optuži da je navodno izvela taj raketni napad.
Boris Džonson - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
RUSIJA
Rusija odgovara na neprijateljske poteze Londona: Sankcije Džonsonu i članovima britanske Vlade
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala