Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Lajčak: Na glavnim pregovaračima da postignu dogovor

© Sputnik / Lola ĐorđevićMiroslav Lajčak
Miroslav Lajčak - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Eksperti Beograda i Prištine sastali su se danas poslednji put u okviru radne grupe po pitanju registarskih tablica uoči isticanja roka za postizanje dogovora određenog za 21. april, i sada je na glavnim pregovaračima da postignu dogovor, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčak.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Oni su svojim radom pripremili put za diskusiju glavnih pregovarača predviđenu za sutra. Sada je na glavnim pregovaračima da postignu dogovor o načinu da se ostvari napredak“, napisao je Lajčak na Tviteru.
Prištinska strana tvrdi da 21. aprila ističe rok za primenu nalepnica kao šestomesečnog rešenja, dok Beograd navodi da se sa Prištinom u Briselu u oktobru nisu dogovorili da 21. aprila ističe rok režimu nalepnica, već mandat ekspertima radnih grupa da do tada pronađu rešenje za tablice koje će potom predstaviti stranama.
Održavanje sastanaka ovih radnih grupa započeto je nakon što je zaključen sporazum o privremenom rešenju za tablice krajem septembra u Briselu koji je deeskalirao situaciju na Severu Kosova, odnosno na prelazima Jarinje i Brnjak koji su bili blokirani 14 dana u septembru i početkom oktobra prošle godine, objavio je Tanjug.
Miroslav Lajčak i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
SRBIJA
Vučić i Lajčak o nastavku dijaloga Beograda i Prištine
Brisel - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
SRBIJA
Radne grupe Beograda i Prištine u Briselu, nova runda razgovora o tablicama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala