Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Radne grupe Beograda i Prištine u Briselu, nova runda razgovora o tablicama

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaBrisel
Brisel - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
U Briselu će u sredu i četvrtak biti održana nova runda sastanaka radnih grupa Beograda i Prištine za pronalaženje trajnog rešenja za tablice.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je Tanjugu izjavio portparol Evropske unije Peter Stano, sastanak glavnih pregovarača, Besnika Bisljimija i Petra Petkovića, biće održan u četvrtak.
Stano je ponovio da će EU pomoći obema delegacijama kako bi rešenja bila pronađena, ali je naglasio da je odgovornost za pronalaženje rešenja na dvema stranama.
„Mi želimo da do 21. aprila oni postignu napredak“, naglasio je Stano.
Stano je dodao da će „svaki sporazum o registarskim tablicama zahtevati političku fleksibilnost i kompromis“.
Prištinska strana tvrdi da 21. aprila ističe rok za primenu nalepnica kao šestomesečnog rešenja, dok Beograd navodi da se sa Prištinom u Briselu u oktobru nisu dogovorili da 21. aprila ističe rok režimu nalepnica, već mandat ekspertima radnih grupa da do tada pronađu rešenje za tablice koje će potom predstaviti stranama.
Održavanje sastanaka ovih radnih grupa započeto je nakon što je zaključen sporazum o privremenom rešenju za tablice krajem septembra u Briselu koji je deeskalirao situaciju na severu Kosova i Metohije, odnosno prelazima Jarinje i Brnjak koji su bili blokirani 14 dana u septembru i početkom oktobra prošle godine.
Sedište Evropske unije u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
SRBIJA
Brisel: Vreme je da se dijalog uspešno završi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala