- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Motiv je veći nego ikad, ali – tu je i veliko upozorenje /video/

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićKošarkaši Partizana
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Sve staje u jednu utakmicu za košarkaše Partizana u ovogodišnjoj evropskoj odiseji – utakmica osmine finala Evrokupa protiv Burse na domaćem terenu je biti ili ne biti za srpskog predstavnika koji očekuje punu Arenu, ali i ima jedno značajno upozorenje da grešaka ne sme biti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Partizan je u aktuelnu sezonu ušao kao nikada ranije, na klupu se posle tri decenije vratio Željko Obradović, okupio je ekipu mladih igrača, ukupno mlađu od 24 godine i najavio povratak crno-belih u evropsku elitu.
Put do tog cilja je dug i ima dva koloseka – jedan vodi kroz ABA ligu, bar nominalno pošto u Evroligi neće igrati šampion već predstavnik, čemu je najbliža Crvena zvezda, a drugi znači neophodnost osvajanja Evrokupa.
Drugo po rangu evropsko košarkaško takmičenje je sve samo ne „mačji kašalj“, koliko god tako izgledalo na početku sezone kada je Partizan nizao pobede i najavio kandidaturu za osvajača trofeja.
Stvari su se tokom sezone menjale, dešavali su se porazi, povrede, bolesti, bilo je izmena i dopuna timova, ali sve što je urađeno dosad može biti bačeno u vodu ukoliko se protiv Burse od 20.30 u Areni ne bude na visini zadatka.
Kako izgleda gorčina poraza favorita osetili su košarkaši Huventuda, ekipe koja je bila prvoplasirana na kraju prvog dela takmičenja pošto je dozvolila sebi da doživi poraz i eliminaciju na svom terenu protiv nemačkog Ulma.
Važna je to opomena košarkašima Partizana pred duel sa ekipom koju sa klupe predvodi Dušan Alimpijević, srpski trener, nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde, a sa terena Derik Nidam, bivši učesnik ABA lige u dresu barskog Mornara.
Crno-beli utakmicu startuju od 20.30 pred, očekuje se, prepunom Arenom i imaju samo jednu opciju – da odbrane boje i dokažu da su dostojni naslednici generacije čiji uspeh su nedavno proslavili po 30. put.
Ukoliko budu na visini zadatka i nastave evropski put, kao nagradu će moći da dobiju ono što generacija iz 1992. godine nije, priliku da se na domaćem terenu bore za trofej, koja se pojavila nakon eliminacije Huventuda, tima sa prednošću iz prvog dela sezone.
Partizan je postao prvak Evrope (Partizan – Huventud 1992.) - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
SPORT
Iz Rusije se sećaju Partizanove evropske krune: Gledali smo utakmicu i čekali da nas odvedu na front
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
SPORT
Može li šahista da pobedi u rvanju? /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala