- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Može li šahista da pobedi u rvanju? /video/

© AP Photo / Jeff ChiuNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Nikola Jokić, najbolji košarkaš sveta, nalazi se pod najvećim pritiskom u dosadašnjem toku karijere – njegovi Denver Nagetsi u prvoj rundi plej-ofa NBA lige igraju protiv Golden Stejt Voriorsa koji ne biraju oružje da zaustave momka iz Sombora.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Provokacije su nešto sa čime se Jokić suočava tokom cele NBA karijere, njegove veštine su toliko dobre da ponekad ne mogu da budu onemogućene na sportski način pa se rivali koriste potezima kakvi bi trebalo da budu sankcionisani.
Ali, to nije slučaj i uglavnom je Jokić taj koji biva kažnjen jer se buni zbog nepravde i fizičkih napada koji više liče na rvanje nego na košarku.
„Drejmond Grin i Kevon Luni igraju veoma grubo protiv Jokića kao direktni čuvari i Jokiću je veoma teško. Često lopta ne može da ode iz Jokićevih ruku. Grin je rekao da je igrati protiv Jokića kao igrati šah, da je to igra u igri“, navela je reporterka Kejti Vindž.
Uprkos gruboj igri rivala, Jokić je samo osam puta otišao na liniju slobodnih bacanja i potom je isključen zbog protesta jer sudije nisu želele da ga zaštite u momentima kada je Grin činio sve što je mogao da ga zaustavi.
„Rekao sam Nikoli da razumem to što je frustriran. Ja mislim da je fauliran i on misli da je fauliran, ali mora da pronađe način da prevaziđe te stvari“, rekao je trener Denvera Majk Meloun.
Kako je naveo, Jokić je previše važan za ekipu da bi utakmice gledao iz svlačionice.
„Takođe, on kao lider mora da pokaže saigračima da je mentalno jak i da može da pronađe način da se izbori sa svim tim stvarima“.
Meloun je imao još jednu problematičnu situaciju – Demarkus Kazins je ušao u verbalni sukob saigračem Vilom Bartonom.
„Sve važi i za Demarkusa. On nema lošu nameru, ali mora da bude mentalno jači. Kada nam stvari ne idu kako treba mi gubimo strpljenje, pa gubimo i utakmice. Tako je bilo i večeras", rekao je Meloun.
Denver gubi 2:0 u seriji sa Golden Stejtom i treba mu pravo čudo da izbegne eliminaciju iz plej-ofa već u prvoj rundi. Ili da bar sudije obrate pažnju na nasilje kome je izložen srpski košarkaški šahista.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
SPORT
Srbin nije naseo na provokaciju uplašenog Amerikanca /video/
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala