- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zamrzavanje bez presedana: Rusija priprema tužbe kako bi povratila svoje međunarodne rezerve

© Sputnik / Natalья SeliverstovaCentralna banka Rusije
Centralna banka Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Ruske vlasti pripremaju tužbe kako bi osporili zamrzavanje međunarodnih rezervi zemlje, izjavila je šefica Banke Rusije Elvira Nabiulina.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Radi se o nezapamćenom zamrzavanju zlatnih i deviznih rezervi. Pripremićemo i tužbe, spremamo se da ih podnesemo. Da zlatne i devizne rezerve tako velike zemlje budu zamrznute – to je bez presedana na globalnom nivou“, ocenila je Nabiulina, istakavši da će Centralna banka osporavati zamrzavanje rezervi.

Poslednjih nedelja zapadne zemlje uvele su Rusiji brojne sankcije. Ministar finansija Rusije Anton Siluanov izjavio je da su zemlje Zapada u okviru sankcija zbog Ukrajine zamrznule oko 300 milijardi dolara zlatnih i deviznih rezervi Rusije.
Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, kao i „zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Prema saopštenju Ministarstva odbrane Ruske Federacije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, nema pretnje po civilno stanovništvo.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
RUSIJA
Lavrov: Zamrzavanje rezervi Centralne banke Rusije je krađa, zaštitićemo našu zemlju
Centralna banka Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
RUSIJA
Odgovor Rusije na zamrzavanje zlatnih rezervi: Stopiramo protok kapitala svih neprijateljskih zemalja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala