- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Zamrzavanje rezervi Centralne banke Rusije je krađa, zaštitićemo našu zemlju

© Sputnik / Vladimir FedorenkoMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Zamrzavanje rezervi Centralne banke Rusije na Zapadu je jednostavno krađa, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i dodao da Rusi imaju volju da zaštite svoju zemlju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Kada su zamrzli rezerve Centralne banke, niko nije mogao ni da zamisli kakve bi sankcije Zapad mogao da primeni. To je, jednostavno, krađa“, rekao je on izlažući na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

On je naveo da su Rusi zdrava nacija, koja ima duh i volju da zaštite svoju zemlju i obezbede njenu sigurnost.
„Zdravi smo, imamo iskustvo, i duh i volju da zaštitimo ono što sada štitimo i da pouzdano obezbedimo i sigurnost Ruske Federacije i ne u maloj meri, već u velikoj meri, dostojan život onima koji žele da žive u Ukrajini, a koji sebe smatraju predstavnicima ruske kulture u svim pravcima, kako je to uvek i bilo u susednim slovenskim zemljama“, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije.
Kako je naveo Lavrov, težnje da se Rusija predstavi kao izolovana su „pokušaji sa nepodobnim sredstvima“, ali bez obzira na sve pritiske Zapada u Moskvi je ostalo mnogo partnera i prijatelja.
„Imamo mnogo prijatelja i izračunajte koliko je država objavilo sankcije i koliko je zemalja to odbilo, bez obzira na kolosalni, čak bih rekao, nepristojan pritisak velike zemlje koji sprovode Sjedinjene Američke Države“, podvukao je Lavrov.
„Pritom, SAD se ne uzdržavaju da kažu: ‘Tražili smo od Kine, tražili smo od Indije, tražili smo od Turske’. Zar oni ne shvataju da samim tim ponižavaju te zemlje sa hiljadugodišnjom istorijom, velike civilizacije. Međutim, to su, rekao bih, kaubojski maniri. Sve u svemu, nastavlja se zlatna groznica“, dodao je ministar spoljnih poslova Rusije.
Ranije je Lavrov izjavio da je krajnji cilj Zapada oživljavanje unipolarnog sveta: Zapad želi da obuzda svakog konkurenta – sada je to Rusija, a sledeća meta može da bude Kina.
Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, kao i „zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Prema saopštenju Ministarstva odbrane Ruske Federacije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, nema pretnje po civilno stanovništvo.
Sergej Lavrov u Antaliji - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
RUSIJA
Ukrajina je instrument za gušenje ruske nezavisnosti: Lavrov otkriva šta je krajnji cilj Zapada
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala