- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Upućena diplomatska nota: Rusija traži objašnjenje od Crne Gore

© Sputnik / SputnjikZastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Ambasada Rusije u Podgorici uputila je notu Ministarstvu inostranih poslova Crne Gore u kojoj traži da pojasni svoju raniju izjavu o potrebi prekida diplomatskih odnosa sa Rusijom, saopštio je zvaničnik ambasade.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Uputili smo notu Ministarstvu inostranih poslova Crne Gore u kojoj tražimo da daju relevantna pojašnjenja“, rekao je ovaj zvaničnik.
Prethodno je Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore objavilo na Tviteru izjavu šefa diplomatije Đorđa Radulovića da je na snagu stupio prekid diplomatskih odnosa sa Rusijom, ali je nekoliko sati kasnije ta izjava obrisana sa Tvitera, prenosi Tanjug.
U izjavi koja je kasnije izbrisana, pored prekida diplomatskih odnosa, navodi se i da je na snagu stupio puni ili delimični prekid ekonomskih odnosa, uvoza, izvoza, tranzita, transporta, kao i vojni embargo, ograničenje ulaska u Crnu Goru, plasmana ili prijema novca i druge imovine...
Crnogorsko Ministarstvo se izvinilo na Tviteru, navodeći da je „umesto pobrojavanja restriktivnih mera greškom navedeno da su stupile na snagu“. Kako je objašnjeno iz Ministarstva, ministar Radulović je na zatvorenom delu sednice Koordinacionog tela za praćenje primene međunarodnih restriktivnih mera povodom krize u Ukrajini, „pomenuo vrste restriktivnih mera shodno Zakonu, a ne kako je to greškom u prvobitnom saopštenju pomenuto“.
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
REGION
Krivokapić: Sankcije Rusiji jer je Crna Gora potpuno usaglašena s EU
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
REGION
Vlada Crne Gore usvojila sankcije Rusiji
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
RUSIJA
„Teško da se sankcije mogu smatrati prijateljskim korakom“: Sledi adekvatan odgovor Moskve Podgorici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala