- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Kini razotkrili da je spašavanje Ukrajine od strane SAD samo „predstava“

© AFP 2023 / YURIY DYACHYSHYN Američki i ukrajinski vojnici na ceremoniji povodom zajedničkih vojnih vežbi
Američki i ukrajinski vojnici na ceremoniji povodom zajedničkih vojnih vežbi  - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države inscenirale su ogromnu podršku Ukrajini kako bi uvećale dobit nacionalnih vojno-industrijskih kompanija, prenosi kineski list „Global Tajms“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ispostavilo se da je spašavanje Ukrajine samo predstava. Vašington je iskoristio veštački stvoren haos radi sopstvene koristi“, navodi list.
Prema mišljenju autora publikacije, pored rasta akcija kompanija, koje se bave proizvodnjom oružja, administracija Bele kuće se nada da će se Evropa ujediniti po pitanju izmišljene opasnosti od „ruske pretnje“.

„Amerika je usmerila sve svoje snage da ukrajinska kriza potraje. Kijevu je dodeljena samo uloga piona“, zaključio je novinar.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
SAD, Rusija i Kina - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
EKONOMIJA
Može li Amerika ratom koji je isprovocirala da zadrži ekonomsku dominaciju u svetu
Napad fosfornim oružjem  - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
RUSIJA
Moskva: Pumpanje Ukrajine oružjem u suprotnosti je sa obavezama Evropske unije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala