- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Oduzeli su joj zastavu Rusije i sada je – izbrisali: „Hajka protiv mene!“ /foto, video/

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaTamara Tansjkužina
Tamara Tansjkužina - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Tamara Tansjkužina, sedmostruka šampionka u igri dame, suspendovana je sa svih takmičenja i njeno ime je izbrisano sa rang liste, objavio je selektor ruske reprezentacije Jurij Čertok, okrivljujući predsednika Svetske federacije u igri dame Jaceka Pavličkog.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Tansjkužina je bila na meti i na jednom od prethodnih takmičenja, kada je upravo u Poljskoj i to u momentima dok je njena partija trajala, uklonjena zastava Rusije koja se nalazila pored njenog imena.
„Prateći ideju svog zemljaka, poljskog ministra kulture i nacionalne baštine Pjotra Glinskog, Pavlički je lično zahtevao uklanjanje imena Tamare Tansjkužina sa zvanične internet prezentacije organizacije koju vodi. Ja sam takođe izbrisan iz listinga, ne samo kao selektor, već i kao tehnički specijalista i administrator na tom internet sajtu“, naveo je Čertok.
Tansjkužina, sa druge strane, odbacuje takvu odluku.
„Pokrenuta je hajka protiv mene jer sam podržala ruski stav u vezi sa vojnom operacijom u Ukrajini. Zbog toga je protiv mene pokrenuta peticija, peticija za moje brisanje iz sporta i samo su me obrisali, bez davanja obrazloženja. Za mene ova odluka nije zvanična“, istakla je sedmostruka svetska šampionka.
Ruski sportisti na Olimpijskim igrama u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
SPORT
„Antiruska histerija – protiv sporta“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala