- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Novi zakon u Austriji: Za reemitovanje sadržaja „RT“ i „Sputnjika“ kazna do 50 hiljada evra

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaStudio televizije RT u Moskvi
Studio televizije RT u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Austrijska agencija za komunikacije „KommAustria“od 14. aprila počela je da primenjuje zabranu emitovanja ruskog televizijskog kanala „RT“ na svim jezicima i „Sputnjika“, koja je bila zakonodavno usvojena u Austriji u okviru sankcija Evropske unije, saopštio je austrijski regulator za televiziju i telekomunikacije (RTR).
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako se navodi u saopštenju, 14. aprila stupile su na snagu izmene i dopune Zakona o audiovizuelnim medijima koje predviđaju kaznu do 50 hiljada evra u slučaju kršenja sankcija Evropske unije u oblasti medija u Austriji.
Zabrana se odnosi na emitovanje materijala „RT“ i „Sputnjika“ na televiziji, radiju, internetu, striming platformama, društvenim mrežama i t.d.
Ovim povodom oglasila se i glavni urednik MIA „Rosija sevodnja“ i „RT“ Margarita Simonjan.

„Za bilo kakvo reemitovanje materijala sa ‘RT’ ili ‘Sputnjika’ može se dobiti kazna od 50 hiljada evra. Novi austrijski zakon. Tiče se koliko medija, toliko i običnih ljudi. A krvavi režim ste i dalje vi“, napisala je Simonjanova na Telegram kanalu.

Nacionalni savet Austrije (donji dom parlamenta) usvojio je 24. marta dopunu Zakona o audiovizuelnim uslugama u medijima i zabranio emitovanje resursa „RT“ na teritoriji zemlje zbog izveštavanja o ruskoj specijalnoj operaciji.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Zastava Švajcarske - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
SVET
Švajcarska neće uvesti zabranu rada Sputnjika i „RT“
Logotip RT na Peterburškom ekonomskom forumu 2019. - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
RUSIJA
Sud odbacio zahtev „RT Frans“ za obustavljanje sankcija Evropske unije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala