- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sud odbacio zahtev „RT Frans“ za obustavljanje sankcija Evropske unije

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaLogotip RT na Peterburškom ekonomskom forumu 2019.
Logotip RT na Peterburškom ekonomskom forumu 2019. - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Evropski sud opšte nadležnosti je saopštio da je predsednik suda odbio zahtev „RT Frans“ da obustavi sankcije Evropske unije kojima je zabranjeno emitovanje niza medija, među kojima je i „RT“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Predsednik suda je odbio zahtev ‘RT Frans’ u kome je traženo da se obustave sankcije Saveta Evropske unije“, navodi se u saopštenju suda.

Podsetimo, Evropska unija je 2. marta zabranila emitovanje signala i sadržaja televizije RT i agencije Sputnjik u svetlu ruske operacije demilitarizacije Ukrajine, a odluka je objavljena u službenom glasniku EU.
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov je ranije izjavio da Moskva nije očekivala da će Zapad uvesti sankcije protiv novinara, sportista i predstavnika u kulturi.
Predsednik Saveta za razvoj građanskog društva i ljudskih prava u Rusiji Valerij Fadejev se obratio predstavniku OEBS-a za slobodu medija Terezi Roberju i pozvao je da preduzme mere kako bi se ukinule sankcije. Pored toga on je pozvao i da preduzme mere za poštovanje propisa koji se tiču slobode medija usled ugnjetavanja ruskih medija.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u poseti redakciji televizije RT Frans u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
SVET
Banka blokirala račune Rusa zaposlenih u RT Frans; Glavna urednica: Diskriminacija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala