- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ratnici razbili Denver – Jokić se borio, pa zaradio isključenje /video/

© AP Photo / Jeff ChiuNikola Jokić isključenje
Nikola Jokić isključenje - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Košarkaši Golden Stejta ubedljivo su savladali Denver – 126:106 i poveli sa 2:0 u četvrtfinalu plej-ofa Zapadne konferencije, a Nikola Jokić koji je pružio odličnu partiju nije završio meč. Srbin je isključen zbog tehničke greške u poslednjoj četvrtini pri vođstvu Ratnika 109:89.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nikola Jokić ne može sam da nosi Nagetse na svojim leđima, što se jasno videlo i u drugom meču protiv ozbiljno „utegnute“ ekipe kakva je Golden Stejt.
Nagetsi su samo u uvodnoj deonici uspevali da pariraju domaćinu u Kaliforniji. Imali su i +12 sredinom druge četvrtine, ali je usledila serija Ratnika 16:0 i od tada četi Majkla Melouna više nije bilo povratka.
Blistali su Stef Kari (34 poena) i Džordan Pul (29) i čak petorica košarkaša iz redova Voriorsa imala su dvocifren učinak. Klej Tompson je susret okončao sa 21 poenom uz dva skoka i asistencijom.
Nemanja Bjelica je lakom i ubedljivom trijumfu dopreneo sa 10 poena za više od 16 minuta provedenih na parketu.
S druge strane, glavni kandidat za MVP nagradu Nikola Jokić je bio odličan i upisao je 26 poena, imao 11 skokova i četiri asistencije, ali to nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi, a kamoli pobedi Golden Stejt.
Pratili su ga Barton i Moris koji su postigli tek po 12 poena. Jokić je „eksplodirao“ sedam minuta pre kraja susreta kada je igrao leđima protiv Drejmonda Grina, a sudija nije dosudio prekršaj.
To je izbacilo iz taktak, inače smirenog Somborca, koji se izdrao na sudiju, a ovaj mu je bez razmišljanja pokazao drugu tehničku grešku i poslao ga na prevremeno hlađenje.
Likovao je u tim trenucima Grin koji je zadužen za čuvanje Srbina, kojem je mahao dok ga je ispraćao sa parketa.
Ništa ne bi promenilo ni da je Jokić ostao na parketu, s obzirom na to da je u tim trenucima Golden Stejt imao prednost 109:89.
Utakmicu su kraju priveli kraju rezervisti, jer unije bilo rezultatske drame.
Serija se sada seli u Kolorado gde će Denver u noći između četvrtka i petka ugostiti Golden Stejt koji ima veliku prednost na startu plej-ofa Zapadne konferencije (2:0).
Kada su ostali mečevi u pitanju, Filadelfija je lako izašla na kraj sa Torontom 112:97, dok je Dalas pokazao da može i mora bez Luke Dončića, savladavši nezgodnu Jutu rezultatom 110:104.
Džejlen Branson pružio je vanserijsku partiju, ubacivši impresivan 41 poen, imao je osam skokova i pet asistencija.
NBA rezultati, plej-of
Filadelfija - Toronto 112:97
Dalas - Juta 110:104
Golden Stejt - Denver 126:106
Nikola Jokić i Drejmond Grin - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
SPORT
Amerikanac strahuje od Jokića: Osećam da želi osvetu
Kevin Durent (levo) i Kajri Irving - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
SPORT
Navijači Bostona nisu mu oprostili prelazak u Bruklin, a sada će ga mrzeti još više /video/
Srpski košarkaš Nikola Jokić u duelu protiv San Antonio Sparsa - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
SPORT
Oglasila se NBA liga o MVP trci – zvanično je!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala