- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Misteriozna bolest jetre pojavila se kod dece: Otkriveni slučajevi u Britaniji, Evropi i SAD

CC0 / Unsplash/Stephen Andrews / Dete u bolnici
Dete u bolnici - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Britanski zdravstveni zvaničnici saopštili su danas da su otkrili više slučajeva misteriozne bolesti jetre kod dece koja je prvi put identifikovana u Britaniji, a postoje i slučajevi u Evropi i SAD.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Britanski zvaničnici saopštili su da su od januara ove godine prijavljena 74 slučaja hepatitisa, ili upale jetre, kod dece i da uobičajeni virusi koji izazivaju infektivni hepatitis nisu primećeni, prenosi AP.
Trenutno, tačan uzrok hepatitisa kod ove dece nije poznat, a naučnici i lekari razmatraju druge moguće uzroke, uključujući kovid-19, druge viruse i faktore životne sredine.
U današnjem saopštenju Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti navodi da su identifikovani novi slučajevi hepatitisa u Danskoj, Irskoj, Holandiji i Španiji, ne precizirajući koliko je tačno slučajeva pronađeno, a američki zvaničnici saopštili su da je uočeno devet slučajeva akutnog hepatitisa u Alabami kod dece uzrasta od jedne do šest godina, prenosi Tanjug.
Snimak mozga CT skenerom - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
SVET
Smrtonosna misterija u SAD: Sto slučajeva tumora na mozgu iz iste škole, je li krivo atomsko oružje?
Mlada žena sa maskom za spavanje - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
RUSIJA
Ruska doktorka: Potreba za spavanjem tokom dana može biti znak opasne bolesti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala