- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Ukrajina preplavljena plaćenicima, za njih ne važi Ženevska konvencija

© Sputnik / Юliя Zыrяnova / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Zamenik Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da se prema podacima obaveštajnih službi u Ukrajini nalazi na hiljade plaćenika iz celog sveta. Kako je dodao, Rusija ih ne smatra dobrovoljcima i na njih se ne odnosi Ženevska konvencija.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Prema obaveštajnim podacima, na teritoriju Ukrajine se iz svih krajeva sveta slilo hiljade plaćenika“, istakao je Medvedev.

Kako je još istakao, plaćenici u Ukrajini su uglavnom profesionalne ubice sa oštećenom psihom.

Plaćenici će morati da odgovaraju za svoje akcije

Prema njegovim rečima, strani plaćenici koji se ne budu predali, zajedno sa svojim mentorima iz radova banderovaca, prvi će podleći denacifikaciji.

„Moraće u potpunosti da odgovaraju za svoje akcije. Naravno, ako ostanu među živima“, napisao je Medvedev.

Kako ruski zvaničnik smatra, kijevski režim loše poznaje opasni istorijat plaćenika i krupnim koracima srlja ka svom zaglušujućem fijasku.

Ženevska konvencija se ne odnosi na plaćenike

Medvedev je naglasio i da Rusija ne smatra strane plaćenike u Ukrajini dobrovoljcima, kao i da se Ženevska konvencija ne odnosi na njih.

„Za nas plaćenici nikako ne predstavljaju dobrovoljce. Oni nisu regularna vojska i na njih se ne odnosi Ženevska konvencija. Pravi dobrovoljci su francuski puk ‘Normandija-Neman’, Prva i Druga poljska armija, koja je učestvovala zajedno sa nama u Berlinskoj operaciji 1945. godine, Prvi Čehoslovački armijski korpus, koji se rame uz rame borio sa Crvenom armijom tokom Drugog svetskog rata“, napisao je Medvedev na Telegram kanalu.

On je dodao da će njihovu nesebičnu pomoć uvek pamtiti.
Kako je ranije izjavio portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov, sva mesta gde se nalaze strani plaćenici u Ukrajini poznata su ruskoj vojsci i u budućnosti će biti granatirana.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Pripadnik ukrajinske vojske u Donjecku - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
RUSIJA
Niz zemalja dozvolio svojim državljanima da učestvuju u borbama u Ukrajini, stigli hrvatski plaćenici
Oružje - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
SVET
Privatne firme, državni ugovori: Ko plaća strane plaćenike u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala