- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mediji: U Grčkoj zadržan ruski tanker sa 19 mornara

© Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaRuski tanker
Ruski tanker - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Grčke vlasti su zadržale ruski tanker „Pegas“ u zalivu Karistos oko ostrva Evbeja, na brodu se nalazi 19 ruskih mornara, saopštila je Atinska novinska agencija.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema informacijama agencije, zadržavanje se odnosi samo na brod, a ne i na njegov teret.
Tanker „Pegas“ je usidren u zalivu Karistos odlukom lučkih vlasti. Odluku je donela grčka Uprava za borbu protiv pranja novca u kontekstu realizacije sankcija koje su Evropska unija i NATO uvele, navodi se u saopštenju.
Tanker je zbog mehaničkih oštećenja pratio tegljač u pravcu poluostrva Peloponez, gde je nafta trebalo da bude pretovarena na drugi tanker, međutim, zbog nepovoljnih vremenskih uslova, brod se usidrio u blizini Karistosa.
Evropska unija je, nakon pokretanja specijalne ruske vojne operacije u Ukrajini, u aprilu uvela peti paket sankcija Rusiji, naloživši, konkretno, zatvaranje luka za ruske brodove. Takođe, predviđeno je izuzeće transporta brojnih vrsta robe, na primer, energenata i poljoprivrednih proizvoda. Predsednik Evropske komisije Ursula Fon der Lajen izjavila je da EU razmatra dalje sankcije protiv Rusije, konkretno mere koje se tiču bankarskog sektora, odnosno „Zberbanke“, kao i restrikcija u oblasti energetike. Ona je takođe istakla da je glavni cilj smanjenje prihoda ruskih vlasti.
Ruski brodovi na Baltiku - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
RUSIJA
Bugarska zatvorila pristup svojim lukama za ruske brodove
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala