- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarska zatvorila pristup svojim lukama za ruske brodove

© Sputnik / / Igor ZaremboRuski brodovi na Baltiku
Ruski brodovi na Baltiku - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Pratite nas
Bugarske vlasti su u okviru sankcija Evropske unije uvele zabranu ulaska u svoje luke ruskim brodovima, prenela je agencija „Asošijeted Pres“ (AP).
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Svim brodovima pod ruskom zastavom, kao i brodovima, koji su nakon 24. februara zamenili rusku zastavu ili registraciju na bilo koju drugu državu, zabranjen je pristup morskim i rečnim bugarskim lukama“, citirao je AP deo izjave bugarske pomorske administracije.
Kako AP precizira, bugarske vlasti napraviće izuzetak za brodove koji su u nevolji ili im je potrebna humanitarna pomoć, kao i brodove koji prevoze energente, hranu i lekove u Evropsku Uniju.
Juče je objavljeno da su sličnu odluku donele italijanske vlasti. Istovremeno, teretnim brodovima Ruske Federacije, koji se nalaze u Italiji, vlasti su dozvolile izlaz na more, čim završe tekuće operacije.
Evropska unija je, nakon pokretanja specijalne ruske vojne operacije u Ukrajini, u aprilu uvela peti paket sankcija Rusiji, naloživši, konkretno, zatvaranje luka za ruske brodove. Takođe, predviđeno je izuzeće transporta brojnih vrsta robe, na primer, energenata i poljoprivrednih proizvoda. Predsednik Evropske komisije Ursula Fon der Lajen izjavila je da EU razmatra dalje sankcije protiv Rusije, konkretno mere koje se tiču bankarskog sektora, odnosno „Zberbanke“, kao i restrikcija u oblasti energetike. Ona je takođe istakla da je glavni cilj smanjenje prihoda ruskih vlasti.
Gasovod Gazela kojim se ruski gas isporučuje u EU - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
RUSIJA
Bugarska ministarka: Odustajanje od ruskih energenata bio bi veoma težak udarac za zemlju
Zgrada bugarskog parlamenta - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
RUSIJA
Bugarski socijalisti ponovili: Ne podržavamo isporuke oružja Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala