- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Defanzivac godine – „srce i duša ekipe“: „Mama, ovo je za tebe“

© AP Photo / Steven SenneMarkus Smart
Markus Smart - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Košarkaš Bostona Markus Smart ubedljivo je odneo pobedu za najboljeg defanzivca NBA lige. Momak koji predstavlja „srce i dušu ekipe“ Seltiksa, prvi je bek koji je osvojio pomenuto priznanje još od Gerija Pejtona iz Sijetl Supersoniksa. Pre njih to je uspelo samo još legendarnom Majklu Džordanu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Upravo je Geri Pejton bio taj koji je dodelio nagradu DPOY (defensive player of the year) maestralnom Markusu Smartu koji doslovce na parketu gine za svoju ekipu i za njega ne postoji izgubljena lopta.
„Biću iskren, oduševljen sam. Izuzetno sam počastvovan ovom nagradom. Srećam sam što sam je osvojio sa svojim timom, sa svojom braćom. Mama, ovo je za tebe, volim te“, poručio je Smart.
Nije bilo dileme oko toga u čijim rukama će završiti nagrada za najboljeg defanzivca najjače košarkaške lige, s obzirom na to da je bek Boston Beltiska imao čak 257 bodova tokom glasanja, dok je Mikal Bridžis iz Finiksa bio daleko iza sa 202 boda, a treći je bio Rudi Gober iz Jute sa 136 bodova.
Francuz u poslednjih nekoliko godina zaista dominira u odbrani, ali je ovoga puta nagrada bila rezervisana za „srcu i dušu ekipe“ Boston Seltiksa.
Kada je suva statistika u pitanju, Smart je bio sedmi po broju ukradenih lopti – 1,68 prosečno, imao je 106 „odbitaka“, 16 iznuđenih faulova u napadu uz 3,2 defanzivna skoka po utakmici.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
SPORT
Srbin nije naseo na provokaciju uplašenog Amerikanca /video/
Nikola Jokić isključenje - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
SPORT
Ratnici razbili Denver – Jokić se borio, pa zaradio isključenje /video/
Nikola Jokić i Drejmond Grin - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
SPORT
Amerikanac strahuje od Jokića: Osećam da želi osvetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala