- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đere će prvi put udariti na Novaka, a za Sputnjik otkriva: „Spremiću taktiku“

© Sputnik / Lola ĐorđevićLaslo Đere
Laslo Đere   - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Laslo Đere, srpski teniser, nakon što je savladao Hamada Međedovića u prvom kolu Srbija opena govorio je o narednom meču koji igra protiv Novaka Đokovića, a za Sputnjik je objasnio i šta neće dozvoliti da se ponovi protiv prvog tenisera sveta.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Laslo Đere savladao je talentovanog Međedovića, ali je u prvom setu imao zaostatak od 1:4. Nije dobro ušao u meč, a kako je istakao takve grešek neće sebi dozvoliti protiv Novaka Đokovića u osmini finala.
„Malo sam sporije počeo meč, mislim da sam bio pasivan, daleko od osnovne linije. Bilo mi je jasno gde grešim i probao sam odmah to da promenim, što sam i uspeo. Sutra je novi dan, okolnosti su drugačije. Drugi je protivnik i biće to dan za sebe. Potrudiću se da spremim taktiku“, rekao je Đere za Sputnjik pred duel sa svetskim brojem jedan.
Đere i Đoković do sada nisu odigrali nijedan duel, a Laslo je srećan što će taj meč odigrati upravo u Beogradu.
„Veoma sam srećan što ću moći da igram protiv Novaka ovde u Beogradu pred domaćom publikom. Očekujem naravno težak meč. Moraću da igram svoj najbolji tenis i uzmem svaku priliku koju dobijem , a neće ih biti mnogo“, smatra Đere.
Kada je sazrevao kao igrač, Laslo se ugeldao na Novaka, ali sada na njega mora da gleda kao na konkurenciju.
U sredu će biti drugačije, igram sa Novakom prvi put, pozitivan sam u dobrom rapsoloženju ne želim sebi da namećem preveliki pritisak.
„Ugledao sam se na njega kada sam bio mlađi, ali to se promenilo u nekoliko godina jer sam došao do toga da igram turnire koje igra i on. Imam veliko poštovanje za njega i sve što je uradio, ali u ovom trenutku moram da ga gledam kao konkurenta. Veliki je motivator naravno za sve sprske igrače. Pokazao nam je put i da je sve moguće, ali sutra mi je konkurent i moram da zaboravim ostalo i da se fokusiram na sebe i meč. Pozitivan sam, u dobrom raspoloženju i ne želim sebi da namećem pritisak“, iskreno je objasnio Đere.
Laslo je odlično počeo sezonu i posle polufinala u Marakešu stigao do trećeg kola u Monte Karlu gde je pružio odličan otpor Stefanosu Cicipasu. Novak sa druge strane ima samo jedan meč na šljaci.
On jeste imao samo jedan meč na šljaci, ali skoro nikad niste u prednosti kada igrate protiv njega, pitanje je i da li smo egal. Možda nije u formi, ne znam, u tenisu se stvari brzo menjaju. On ulazi polako u formu i rutinu, dosta je propustio. Jednostavno moram da dam svoj maksimum ,ne razmišljam previše o rezultatu. Jedina prednost je što pritisak nije na meni“, istakao je Đere.
Miomir Kecmović - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
SPORT
Miomir Kecmanović za Sputnjik: Kako je srpski general stvorio naše novo tenisko čudo
Tomi Robredo - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
SPORT
Tomi, a sad adio
Španski teniser Rafael Nadal – Indijan Vels - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
SPORT
Nadal se vratio: „Kao da je prvi put...“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala