- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Crna Gora: Vesni Medenici određeno zadržavanje do 72 sata

Vesna Medenica - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Bivšoj predsednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici određeno je tužilačko zadržavanje do 72 sata.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ona je nakon saslušanja vraćena u Klinički centar Crne Gore, javlja podgorički portal Vijesti.
Medenica je uhapšena u nedelju na Aerodromu u Golubovcima.
Njoj je juče ujutru pozlilo, nakon čega je primljena u Urgentni centar, ali su zatim podgorički mediji javili da je njeno zdravstveno stanje stabilno.
Njeno saslušanje u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) bilo je najavljeno juče u 17.30 sati, ali je Medenici popodne opet pozilo, javila je RTCG.
Kako je naveo crnogorski javni servis pozivajući se na nezvanične informacije, SDT je ranije juče tražilo mišljenje veštaka o tome da li Medenica može biti saslušana u Specjalnom državnom tužilaštvu.
Veštak medicinske struke je procenio da njeno zdravstveno stanje nije zabrinjavajuće i da je sposobna da da izjavu u zgradi SDT.
Inace, SDT Medenicu sumnjiči da je počinila dva krivična dela, stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj, koji se odnosi na poslovne veze njenog sina sa jednom poznatom podgoričkom firmom.
SDT je formiralo predmet u slučaju Medeničinog sina Miloša Medenice, nakon što je portal "Libertas" objavio podatke koje je Evropol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, a na osnovu kojih se on navodno bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.
Medenica je za predsednicu Vrnovnog suda Crne Gore prvi put izabrana 2007. godine, a prethodno je obavljala dužnost vrhovnog državnog tužioca.
Bila je na čelu Vrhovnog suda punih 13 godina, do ostavke koju je podnela krajem 2020. godine.
Vesna Medenica - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
REGION
Žestoke reakcije u Crnoj Gori povodom hapšenja Vesne Medenice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala