- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Žestoke reakcije u Crnoj Gori povodom hapšenja Vesne Medenice

Vesna Medenica - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
Pratite nas
Prava Crna Gora čestitala je novom glavnom specijalnom državnom tužiocu Vladimiru Novoviću na početku procesuiranja bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U saopštenju koje potpisuje lider partije Marko Milačić, navodi se da je Prava Crna Gora "prva pozivala na njeno procesuiranje i mnogo političke snage potrošila na ponavljanje i jačanje te poruke."
"Bez obzira na to, Prava Crna Gora podsjeća da se ovo hapšenje mora završiti krivičnom presudom pred istinski nezavisnim vijećem, ali i da je Vesna Medenica samo jedan od stubova piramide na čijem vrhu stoji Milo Đukanović koji ovih dana ruši skupštinsku većinu i formira novu manjinsku vladu pod svojim nadzorom, podrškom i rukovodstvom", navodi Milačić, piše u saopštenju.
Milačić u saopštenju navodi da "ta činjenica stavlja sjenku nad jutrošnjim hapšenjem i vjeru u to da će postupak rezultirati krivičnom presudom i njenim izvršenjem, kao i razotkrivanjem kompletne uloge Mila Đukanovića i njegovih saradnika u poslednjih 30 godina."
"Prava Crna Gora daje podršku svim akcijama SDT-a koje će kadrove bivšeg sistema dovesti do suočavanja sa realnošću i posledicama svog ponašanja za vrijeme vršenja vlasti, kao i odlukama u kojima je nestao javni interes kao princip i neotuđivo pravo svih građana Crne Gore", zaključuje Milačić u saopštenju.
"Vesna Medenica samo jedan od stubova piramide na čijem vrhu stoji Milo Đukanović koji ovih dana ruši skupštinsku većinu i formira novu manjinsku vladu pod svojim nadzorom, podrškom i rukovodstvom", kazao je Milačić.
Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević je na svom fejsbuk nalogu, između ostalog i komentarisao hapšenje bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice:
“Vesna Medenica je bila 20 godina čelnica tužilaštva i pravosuđa koje je dobijalo pozitivne ocjene i čestitke EU i SAD , a sad se hapsi kao jedan od šefova narko i duvanske mafije.
Ovakva i slična selektivna hapšenje će se desavati kao posledice obračuna izmedju političko-kriminalnih klanova unutar DPS, a ne kao dio osmišljene strategije i jasne politicke volje da se država otrgne iz smrtonosnog zagrljaja mafije.
Sve dok DPS ima politički uticaj na vršenje vlasti, štitiće mafiju i opstruisati svaku borbu protiv nje.
Zato DPS treba zabraniti kao političko krilo mafije, sve funkcionere koji su bilo involvirani u kriminal i korupciju treba uhapsiti, i opljačkanu imovinu vratiti državi.”, komentarisao je Medojević.
U Crnoj Gori više nema nedodirljivih, pravda će zakucati na svačija vrata, poručio je Filip Adžić, potpredsjednik Građanskog pokreta (GP) URA povodom hapšenja bivše predsjednica Vrhovnog suda, Vesne Medenice.
"Stvorićemo zemlju jednakih šansi za sve, zemlju pravde i snažnih institucija. Građansku i evropsku! Može Crna Gora", napisao je Adžić na Fejsbuku.
U vezi privođenja bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice na podgoričkom aerodromu, bivši šef Poreske uprave i carina Aleksandar Damjanović je rekao da bi državni organi trebalo da rade svoj posao.
"Svakako podstrek državnim organima i SDT-u i policiju da se maksimalno posvete suzbijanju ozbiljnog kriminala u Crnoj Gori. On je indukovan jednim dijelom švercom cigareta. Dok sam bio sedam mjeseci u Upravi prihoda i carina taj šverc je suzbijen na najmanju mjeru", rekao je Damjanović.
Podsjeća na povećan broj pljački skladišta u Baru što je, kako je rekao, katastrofa i što bi trebalo da zabrine sve odgovorne u zemlji.
Vesna Medenica, bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
REGION
Medenica u bolnici: Bivšoj predsednici crnogorskog Vrhovnog suda pozlilo posle hapšenja
Predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
REGION
Uhapšena bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala