- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Uhapšena bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore

© Foto : Youtube/NVO MANS/PrintscreenPredsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica
Predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
Pratite nas
Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica privedena je sinoć na aerodromu Golubovci u Podgorici, objavili su crnogorski mediji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Vesna Medenica bila je predsednica Vrhovnog suda Crne Gore 17 godina, sve dok nije podnela ostavku krajem 2020.
Medenica se i dalje nalazi u Centru bezbednosti Podgorica, navodi RTCG.
Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet u slučaju Miloša Medenice, sina bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice nakon što je crnogorski portal Libertas objavio da se s Miloš M. Medenica (35), sudeći po podacima koje je Evropol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge, navodi crnogorska državna televizija.
Vesna Medenica i njen sin Miloš na pitanja Libertasa o ovome demantovali su navode iz transkripata pristiglih iz Evropola.
Prema saznanjima Televizije „Vijesti“, Medenica je privedena zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična dela: stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.
„Medenica je uhapšena nakon što je predala putne isprave službenicima granične policije. Noć je provela u „betonjerci“podgoričkog Centra bezbednosti, a već danas očekuje se da bude privedena nadležnom Specijalnom tužilaštvu", pojašnjavaju sagovornici iz Uprave policije.
Specijalno državno tužilaštvo dobilo je u februaru od Evropola transkripte razgovora Miloša Medenice i Darka Lalovića, dugogodišnjeg telohranitelja njegove majke.
Nakon što je obavljena selekcija poziva, u martu je i zvanično potvrđeno da je Medenica koristio kriptovani telefon putem kojeg je ugovarao šverc droge iz Kolumbije, ali i krijumčarenje cigareta.
Upravo u tim razgovorima, Medenica je obelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima, i da će ih zaštititi ako zatreba, „jer im mnogo zna“, aludirajući na konkurente u švercu cigareta.
Specijalno državno tužilaštvo (SDT), nakon dobijana selektovanih razgovora, formiralo je predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.
Heroin - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
REGION
Nova afera u Crnoj Gori: Sin predsjednice Vrhovnog suda pod istragom zbog trgovine drogom i šverca?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala