- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Nova afera u Crnoj Gori: Sin predsjednice Vrhovnog suda pod istragom zbog trgovine drogom i šverca?

© Fotolia / Africa StudioHeroin
Heroin - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
Pratite nas
Sin bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice Miloš (35) se, sudeći prema podacima koje je Evropol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge, saznaje portal Libertas, a prenose crnogorski mediji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Crnogorska policija, prema tim navodima, istražuje ulogu sina bivše predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore u trgovini drogom i švercom cigareta.
U presretnutim razgovorima, Medenica je navodno rekao svom sagovorniku da je o njegovom nezakonitom poslu bila upoznata njegova majka, koja je tada bila predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore i da od nje može očekivati zaštitu.
Vesna Medenica i njen sin Miloš na pitanja Libertasa o ovome demantovali su navode iz transkripata pristiglih iz Evropola.
U dokumentima Evropola u koje je Libertas imao uvid, Miloš Medenica preko aplikacije „Skaj“, u komunikaciji sa policajcem Darkom Lalovićem, navodno, dogovara kupovinu veće količine droge kokain za sebe i svoje društvo, obezbjeđuje transport krijumčarenih cigareta iz Bara, osigurava nesmetano kretanje jednog kriminalca, posjeduje i koristi zabranjeno oružje, traži za kupca marihuanu i njeno transportovanje u Beč…
Miloš Medenica je inače vlasnik kompanije „Timi” koja se bavi trgovinom na veliko naftnim derivatima.
© Foto : Youtube/NVO MANS/PrintscreenPredsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica
Predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
Predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica
Policajac Lalović je uhapšen 15. decembra prošle godine i još je u pritvoru. On je pripadnik Sektora za obezbjeđenje štićenih ličnosti Uprave policije i godinama je bio zadužen za bezbjednost majke Miloša Medenice, donedavne i dugogodišnje predsjednice Vrhovnog suda.
Njega je Specijalno državno tužilaštvo okrivilo zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. Naredbom za proširenje istrage, Lalović je osumnjičen i za postojanje osnovane sumnje da je počinio krivično djelo trgovina drogom.
Miloš Medenica je prekjuče, posredstvom svoje majke Vesne, u SMS poruci, koju je ona proslijedila Libertasu, saopštio da „to sa njim nema ama baš nikakve veze“.
Vesna Medenica je na pitanje Libertasa kako objašnjava to da se, sudeći prema transkriptima razgovora, njen sin bavio krivičnim djelima i sudeći prema istim nalazima, ona bila upoznata sa njegovim nezakonitim aktivnostima i bila mu, navodno, zaštita u odnosu na državne organe koji sprečavaju i sankcionišu ta krivična djela, odgovorila da je zatečena pitanjima.
„Zatečena sam vašim pitanjima i posve zbunjena zašto su meni postavljena. U sistemu preispitivanja bilo koje odgovornosti, pa i krivične, glavnu ulogu i jedino legitimnu, imaju državni organi. Očekujem da su oni pozvani da sve osnove sumnje ispitaju po proceduri kako to procesni zakoni predviđaju i, ukoliko za to ima razloga, da će to i učiniti”, odgovorila je Vesna Medenica.
Njen sin Miloš je, mjesec dana pred posljednje parlamentarne izbore u Crnoj Gori, pisao policajcu Laloviću da moraju da grabe.
„Moramo početi da grabimo za nas, jer vrijeme leti. A ništa ne osigurasmo. Sad smo na poziciji i, ako ovo ne iskoristimo, nikad više nećemo biti u takvoj prilici“, piše između ostalog 30. jula 2020. godine Miloš Medenica, pod kodnim imenom Alberto Tomba, policajcu Darku Laloviću, koji na toj aplikaciji izabrao ime Mocart.
Miloš Medenica nije odgovorio na pitanje Libertasa ko su ljudi koje su, prema transkriptima komunikacije, zadužili u poslu krijumčarenja cigareta i koji im nijesu uzvratili istom mjerom. Nije odgovorio ni na koji način su ih zadužili.
Miloš Medenica nije odgovorio Libertasu da li se bavi, ili se bavio, krijumčarenjem cigareta.
On nije odgovorio ni na pitanje da li je tačno da je, odmah nakon hapšenja policajaca Darka Lalovića, napustio Crnu Goru i u njoj boravio nedavno samo na sahrani člana porodice.
Predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2020
Predsednica Vrhovnog suda Crne Gore podnela ostavku
Alpsko skijanja u Kolašinu - Jamajkanac Bendžanim Aleksandar - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
SPORT
Na kolašinskom skijalištu namještali olimpijske norme za Peking?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala