- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Blokada Kalinjingradske oblasti – nemoguća

© Sputnik / Igor Zarembo / Uđi u bazu fotografijaKalinjingradska oblast
Kalinjingradska oblast - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Blokada Kalinjingradske oblasti je nemoguća, jer avioni lete neutralnim rutama, a vodni saobraćaj povezuje region sa ostatkom Rusije, izjavio je za Sputnjik gubernator oblasti Anton Alihanov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako dodaje Alihanov, ukidanje železničkog saobraćaja preko Kalinjingrada nije od koristi evropskim susedima.
„Evropa je na dobitku od tog tranzita, ona štedi dosta vremena na transportu. Što se tiče novca, to je ponekad i jeftinije od vodenog transporta, da ne govorimo da je brže tri—četiri puta“, ističe gubernator.
Po njegovim rečima, ukidanje železničkog saobraćaja u potpunosti bi blokiralo mogućnost za tranzit robe u Evropu iz jugoistočne Azije i iz Kine.
Alihanov je dodao da se ne plaši provokacija na granici.
„Ne graničimo sa Ukrajinom, nego sa Poljskom i Litvanijom, stoga ne mislim da će oni nešto da preduzmu“, poručuje gubernator.
Poljski general Valdemar Skšipčak zatražio je nedavno da se „pokrene pitanje pripadnosti Kalinjingradske oblasti“. Kako tvrdi, ta teritorija je pod „ruskom okupacijom“ od 1954.godine a nikada i nije bila ruska nego je pripadala Pruskoj i Poljskoj.
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško poručio je da su diskusije u Evropskoj uniji o mogućnosti blokade Kalinjingradske oblasti – „igra s vatrom“.
Zašto je Kalinjingrad ruski nož u srcu Evrope u autorskoj emisiji Moj pogled na Rusiju govorila je Ljubinka Milinčić:
Bataljon NATO-a u Poljskoj - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
RUSIJA
Pusti snovi: Poljska i NATO opet merkaju Kalinjingrad
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala