- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sputnjikov snimak iz ptičje perspektive u luci Marijupolja /video/

© Sputnik / Sergeй AverinMetaluški kombinat Iljič, Marijupolj
Metaluški kombinat Iljič, Marijupolj - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
Pratite nas
Najmanje dva teretna broda usidrena su u luci Marijupolja pod kontrolom ruske vojske i snaga DNR, pokazuju snimci dronom iznad lučke akvatorije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Luka je snimljena iz ptičje perspektive u nedelju, nešto nakon snimanja istim tim dronom fabrike „Azovstalj“, gde su blokirani poslednji odredi ukrajinske vojske i nacionalisti bataljona „Azov“ (protiv čijih članova se u Rusiji vodi krivični postupak).
Na kadrovima se jasno vide dva transportna broda koja, sudeći po obrisima, stoje na istom pristaništu. U daljini se na drugom pristaništu vide dva manja plovila, verovatno su u pitanju tegljači.
Lučke dizalice na pristaništima nisu blokirane, a na obali se u daljini vidi dim. Višemetarske mrlje su vidljive na vodi u jednom od delova lučkog područja.
„Kada smo snimali u blizini luke Marijupolja, borci DNR koje smo sreli upozorili su da grupe Ukrajinaca mogu da uđu u to područje. Podigao sam dron i usmerio ga ka luci. Ali je ubrzo stao u vazduhu kao da je naleteo na zid i stigla je poruka da je nemoguće leteti dalje – da je u pitanju zona zabranjenog leta“, objasnio je operater bespilotne letelice za Sputnjik.
Inače, ruske snage opkolile su Marijupolj još 7. marta i od tog trenutka se sprovodi čišćenje grada, a većina četvrti je već pod kontrolom ruske vojske.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Pripadnici odreda Ahmat u oslobođenom kombinatu Iljič u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
RUSIJA
Borbe se nastavljaju: Ukrajinci u Marijupolju odbili da se predaju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala