- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Borbe se nastavljaju: Ukrajinci u Marijupolju odbili da se predaju

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPripadnici odreda "Ahmat" u oslobođenom kombinatu "Iljič" u Marijupolju
Pripadnici odreda Ahmat u oslobođenom kombinatu Iljič u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Pratite nas
Pripadnici ukrajinskih trupa koji se nalaze na teritoriji fabrike „Azovstalj“ i „Iljič“ u Marijupolju odbili su da polože oružje, borbe se nastavljaju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Jedinice DNR i Rusije vode borbe u blizini fabrika „Azovstalj“ i „Iljič“ u Marijupolju. Prema stanju od 11 časova, ukrajinske oružane formacije nastavile su da pružaju otpor na teritoriji fabrika.
„Situacija je napeta u prvim redovima. Ali mi stabilno idemo napred. Već ulazimo u ‘Azovstalj’. ‘Iljič’ (metalurška fabrika) je praktično naš... Kakvo primirje? O čemu da pričamo? Ignorisali su našu inicijativu i dobili odgovor“, rekao je komandant jedinice DNR sa pozivnim znakom „Hohol“.
Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je ukrajinskoj grupi koja je opkoljena i potpuno blokirana u Marijupolju u metalurškom kombinatu „Azovstalj“ predloženo da dobrovoljno polože oružje, predaju se i prekinu borbena dejstva od 6 časova po moskovskom vremenu 17. aprila kako bi spasili svoje živote.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
RUSIJA
Sprečen proboj ukrajinskih diverzanata do fabrike „Azovstalj“ u Marijupolju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala