- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Predstava „Ana Karenjina“ osvojila glavne nagrade „Pozorišnog proleća“

© Sputnik / Anatoliй Garanin / Uđi u bazu fotografijaScena iz pozorišnog spektakla po romanu Lava Tolstoja "Ana Karenjina"
Scena iz pozorišnog spektakla po romanu Lava Tolstoja Ana Karenjina - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
Pratite nas
Predstava “Ana Karenjina” reditelja Dejana Projkovskog u izvođenju ansambla Novosadskog pozorišta (Ujvideki Sinhaz) jednoglasnom odlukom žirija šestog „Pozorišnog proleća“ u Šapcu osvojila je glavne festivalske nagrade – za najbolju predstavu, režiju , najbolju mušku i žensku ulogu (Arpad Mesaroš i Timea Filep).
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Inače, Festival je otvorila predstava „Bura“ u režiji Kokana Mladenovića u izvođenju ansambla Srpskog narodnog pozorišta, a šabačka publika bila je u prilici da pogleda i „Naš grad“ NP „Toša Jovanović“ iz Zrenjenina, „Dabogda te majka rodila“ Ateljea 212, „Cement Beograd“ Beogradskog dramskog pozorišta, nagrađenu „Anu Karenjinu“ i „Trpele“ (koprodukcija šabačkog sa pozorištem iz Kraljeva).
Domaćini su u čast nagrađenih izveli i predstavu „Kad se mi mrtvi probudimo“.
Na ovogodišnjem šabačkom pozorišnom festivalu predstavljene su i dve monografije: „Aleksandar Đorđević – uvek ispočetka“ Dragane Bošković i „Nikita Milivojević: Ja ovde silazim“ Olivere Milošević.
Dejan Mijač - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
KULTURA
Kolege o odlasku Dejana Mijača: Za pozorište ovo je dan crne zastave
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala