- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Pentagon: SAD će obučavati ukrajinske vojnike da rukuju haubicama

© AP Photo / Vadim GhirdaUkrajinski vojnici
Ukrajinski vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države će obučavati ukrajinske vojnike da upravljaju američkim haubicama koje su im predate i planiraju obuku za druge vrste naoružanja, izjavio je visoki zvaničnik Pentagona.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Postigli smo određeni napredak u pogledu organizovanja obuka za Ukrajince. Narednih dana će van Ukrajine biti organizovana obuka konkretno za haubice“, rekao je zvaničnik.
„Naravno, razmatramo i varijante za druge sisteme“, dodao je on.
Artiljerijska oruđa, zajedno sa oklopnim transporterima, helikopterima, municijom i čamcima bez posade, nalaze se u drugom paketu vojne pomoći koji su prošle nedelje odobrile američke vlasti.
Ranije su Sjedinjene Američke Države obučavale ukrajinske vojnike na svojoj teritoriji kako da upravljaju dronovima-samoubicama „Svičblejd“ (Switchblade).
Ukrajinski vojnici istovaruju američko oružje na aerodromu u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
SVET
SAD odrešile kesu: Kakvim oružjem Zapad pumpa Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala