Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Drecun: Cilj naoružavanja na KiM - nasilno osvajanje severa pokrajine

© Tanjug / Filip KrainčanićKosovske bezbednosne snage
Kosovske bezbednosne snage - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
Pratite nas
Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun izjavio je da je cilj naoružavanja tzv. kosovskih bezbednosnih snaga nasilno zauzimanje severa pokrajine.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Takozvane kosovske bezbednosne snage ušle su u četvrtu godinu tranzicije prema tzv. vojsci Kosova, a to je nešto što je planirano i radi se sistematski i u čemu najveću ulogu imaju SAD i Velika Britanija, kao i Turska i Nemačka, rekao je Milovan Drecun.
Objašnjavajući ulogu Velike Britanije u ovom procesu i njenu politiku na Balkanu u poslednje vreme, Drecun je rekao da ova država, nakon izlaska iz Evropske unije, nastoji da se pozicionira kao značajan činilac ne samo u Evropi, nego i u svetu, a to najčešće radi podržavajući ili koristeći SAD za realizaciju svojih ciljeva.
„Britanija to između ostalog želi da urade i na Balkanu, najpre preko nanošenja što veće štete Republici Srpskoj i Srbiji kada je reč o Kosovu i Metohiji. Njihova negativna uloga u napadu na naše nacionalne interese je evidentna i ona će se nastaviti, što javnim što zakulisnim aktivnostima“, rekao je Drecun gostujući na TV Pink.
Istakao je da se sada, zbog situacije u Ukrajini, ubrzano provodi transformacija tzv. kosovskih bezbednosnih snaga i da je osim redovnih budžetskih sredstava za nabavku naoružanja formiran i fond za prikupljanje novca od dijaspore i svih Albanaca.
Prema Drecunovoj oceni, cilj nabavke naoružanja u šta je uključena i nabavka helikoptera, haubica, minobacača, izviđačkih dronova jeste nasilno osvajanje severa Kosova i Metohije, prenosi Tanjug.
Raketni sistem Džavelin - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
SRBIJA
London naoružava kosovske Albance da bi Balkan pretvorio u svoj nosač aviona za koji ne plaća ništa
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
SRBIJA
Vulin: Slanje oružja Prištini — neprijateljski čin Britanije
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
SRBIJA
Ana Brnabić: Zabrinjava naoružavanje Prištine, moramo da sačuvamo Srbiju i Srbe gde god žive
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala