Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin: Slanje oružja Prištini — neprijateljski čin Britanije

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocenio je, povodom medijskih navoda da je Velika Britanija poslala oružje Prištini, da to predstavlja neprijateljski čin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Vulin je tim povodom rekao da je veoma zabrinut.
„Vi dajete oružje teroristima. Oni nemaju vojsku. Šiptari nemaju vojsku, po Rezoluciji 1244 jedina oružana snaga na Kosovu i Metohiji je Kfor, nema druge, a vi pravite nekakvu vojsku, vi ih naoružavate, dajete im oklopna vozila, protivoklopne sisteme, dronove, pravite obuke, čujem da neki idu na obuke za pilote u Tursku, Albaniju“, kazao je Vulin.
Kako je dodao, sa nestrpljenjem očekuje šta će predsednik Vučić reći o tome, prenele su „Novosti“.
„Znam da vrlo pažljivo prati situaciju i da se, znajući njega, vrlo studiozno priprema i da će biti odgovoran kakav jeste i da će na najbolji način izraziti naš stav. Naše službe rade svoj posao i on raspolaže svim informacijama. Ali ako me pitate za moj stav, smatram da je ovo neprijateljski čin. Ne možete naoružavati teroriste i nadati se miru“, rekao je Vulin.
Vulin je, gostujući u jutarnjem programu televizije Pink, ocenio da je čitava filozofija Aljbina Kurtija da učiniti zlo Srbiji i Srbima.
„Slušali smo Kurtija kada je govorio da tzv. Kosovo treba da postane deo NATO pakta. Procedure da uđete u NATO pakt su gore nego da uđete u EU, dakle nema nikakve šanse da oni to ispune i zadovolje, ni kratkoročno, ni srednjoročno, ni dugoročno. Nemaju nikakav kapacitet da naprave respektabilnu vojsku, nemaju novac za to, nemaju ljude. Šta će vam onda Kosovo u NATO paktu? Jedino da ih uzmete da bi isprovocirali Srbiju i da bi onda, kada Srbija ne može da ne reaguje, pozvali NATO pakt u pomoć i rekli — mi smo NATO članica, spasavajte nas od zle i grozne Srbije koja je kriva za kosmički nemir“, naveo je Vulin.
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
SRBIJA
Ana Brnabić: Zabrinjava naoružavanje Prištine, moramo da sačuvamo Srbiju i Srbe gde god žive
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala