- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pet vrsta namirnica koje svako treba da ima u frižideru

© Fotolia / StokketeHrana u frižideru
Hrana u frižideru - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Pratite nas
U frižideru osoba koje vode računa o svom zdravlju trebalo bi da bude pet kategorija prehrambenih proizvoda, izjavio je ruski dijetolog Filip Kuzmenko.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

On je naveo šta treba redovno kupovati, držati u frižideru i koristiti prilikom pripremanja hrane.

„U frižideru bi svako trebalo da ima povrće i voće, pritom je poželjno da budu svih duginih boja. Trebalo bi da ima žitarica, ali ne samo heljda, već i druge vrste. Od mesa se preporučuje živinsko, jer pomaže da se ne gojimo, a ne govedina ili svinjetina. I naravno, u frižideru bi trebalo imati mlečne proizvode poput tvoroga (fermentisani mlečni proizvod), jogurta i samog mleka. Frižider zdravog čoveka mora da bude raznolik“, objasnio je lekar.

Prilikom sastavljanja jelovnika važno je zapamtiti tačan odnos proizvoda, dodao je on.
S tim u vezi, Kuzmenko kaže da bi povrće i voće trebalo da zauzimaju najmanje polovinu tanjira kako bi organizam u dovoljnim količinama primio sve potrebne supstance.
„Ako govorimo o tome šta staviti na tanjir iz frižidera za vreme obroka, onda barem polovina treba da bude rezervisana za povrće i voće. Sve ostalo manje-više zavisi od ličnog ukusa. Jasno je da su i proteini potrebni za život, kao i ugljeni hidrati i masti, ali obično čovek ne može da odabere pravu količinu tih proizvoda. Ljudi zaboravljaju na voće i povrće, ali uzalud, oni su od vitalne važnosti“, zaključio je dijetolog.
Zdrava hrana — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
DRUŠTVO
Koje namirnice sprečavaju nadutost
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala