- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novaka je oduševila poruka idola: „Sanjao sam da igram kao on“

© AFP 2023 / CLIVE BRUNSKILLNovak Đoković i Pit Sampras
Novak Đoković i Pit Sampras - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Pratite nas
Novak Đoković je za svog idola Pita Samprasa najbolji teniser svih vremena. Kada je čuo tu izjavu srpski teniser još jednom je objasnio da ga je čuveni Amerikanac inspirisao da postane šampion.
Dostignuća Novaka Đokovića navela su i njegovog idola iz detinjstva da o njemu govori kao o najvećem igraču svih vremena.
„Mislim da je ono što je Novak uradio u prethodnih deset godina, osvajanje najvećih turnira, to što je bio konstantan, završavao godinu sedam puta na prvom mestu, za mene jasan znak da je on najveći svih vremena“, rekao je Pit Sampras, a izjava je stigla do Đokovića.
Mnogo puta je Novak govorio o podvizima legendarnog Amerikanca i želji da ih dostigne što je i uradio. Jedan od rekorda je sedmi završetak sezone kao najbolji teniser sveta, dok je Sampras imao šest.
Žreb za Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
SPORT
Tim: Beograd je sjajna prilika; Đoković: Bilo je nemoguće predvideti... /video/
„Video sam to i planirao sam da ga pozovem i da mu se zahvalim, jer stvarno mi to mnogo znači, pogotovo što dolazi od njega, čoveka na koga sam se mnogo ugledao kada sam bio klinac na Kopaoniku sa četiri pet godina i sanjao da jednog dana mogu da igram na Vimbldonu kao što je on igrao. Sanjao sam da osvojim taj trofej i budem broj jedan na svetu. On me je definitivno inspirisao da uzmem reket u ruke, tako da definitivno ima veliki značaj u mojoj karijeri i počecima“, objasnio je Novak.
Đoković nije krio da mu imponuje što ga je Sampras izdvojio ispred svih velikih igrača.
„Sama činjenica da sam njega pretekao na večnoj listi Grend slemova, po nedeljama na mestu broj jedan i drugih rekorda koje sam napravio, stvarno je nešto što im imponuje i mnogo znači. Njegove reči imaju izuzetno jak odjek, ne samo kod mene, nego prosto u teniskom svetu, jer je on jedan od najvećih igrača svih vremena. Ako on tako nešto kaže onda to ima veliku težinu“, zaključio je prvi reket sveta.
Novak Đoković trenutno je u Beogradu gde se priprema za Srbija open koji će od 18. do 25. aprila biti odigran na teniskim terenima na Dorćolu.
Rajli Opelka i Džon Izner - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
SPORT
Verovali ili ne: Slučaj „kačket“ ponovo koštao Amerikanca
Rumunska teniserka Andrea Priskariu - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
SPORT
Zemljaci je vređaju zbog izgleda, a ona se zaljubila u Srbiju /foto/
Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
SPORT
Cicipas će braniti titulu – ali čeka ga „Novakov dželat“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala