- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tim: Beograd je sjajna prilika; Đoković: Bilo je nemoguće predvideti... /video/

© Sputnik / Luka NikolićŽreb za Srbija open
Žreb za Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
Pratite nas
Austrijski teniser Dominik Tim i direktor Srbija opena Đorđe Đoković prokomentarisali su žreb za ovogodišnje izdanje turnira.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Timu će Srbija open biti prvi turnir po povratku na ATP tur posle pauze od oko deset meseci, tokom koje je imao veliki broj pehova.
„Nije me mnogo zanimao žreb, samo sam izuzetno srećan što sam se vratio na teren. Nisam mnogo obratio pažnju na protivnike. Džon Milman je sjajan igrač, u dobroj je formi, a meni će to biti prvi ATP turnir posle deset meseci“, izjavio je Tim i nastavio:
„Za mene je Beograd sjajna prilika za povratak. Stvarno volim ovaj grad, tako je još od mog prvog dolaska na Adrija tur 2020. godine, tako da sam jednostavno srećan što sam ovde i što ću u Beogradu igrati prvi meč na ATP turu po povratku“.
Đorđe Đoković je izrazio žal za time što je žreb veliki broj Srba stavio u isti deo žreba.
„Nažalost, žreb je takav i to je nemoguće predvideti... Namestilo se da imamo srpski derbi u prvom kolu između Međedovića i Đerea, a oni će se sastati sa Novakom u drugom kolu... Naravno da je želja organizatora da domaći teniseri doguraju što dalje, ali, s druge strane, imamo veliki broj tenisera u Top 30 u svetu i mislim da imamo čak šest tenisera u žrebu Srbija opena“, objasnio je Đoković.
Timu ovo neće biti prvi meč od povratka, pošto je nedavno igrao na čelendžeru u Marbelji, ali je tamo doživeo poraz od Pedra Kačina u dva seta.
„Da, jesam spreman, ali igrao sam u Marbelji i onda dobio koronu, pa nisam trenirao nedelju dana. Poslednjih pet dana treniram, ali mi nedostaju mečevi, nedostaju mi setovi, nisam na 100 odsto. Stvarno su mi potrebni mečevi, kao i to da igram turnire iz nedelje u nedelju. Boriću se ovde od prvog do poslednjeg poena. Ne znam, doduše, koliko dobro ću igrati“.
Na kraju obraćanja, nekada treći teniser planete je dobio pitanje o ćevapima i drugim užicima koje Beograd može da ponudi.
„Sada se dosta pripremam pa nemam mnogo vremena, ali pre dve godine Novak nam je pokazao grad, vodio nas u neke izuzetne restorane kako bismo probali razne srpske stvari. U tome sam stvarno uživao, proveli smo tada četiri, pet sjajnih dana i odmah sam znao da ću nekada želeti da se vratim“, podvukao je Tim.
Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
SPORT
Novaka u Beogradu odmah čeka srpski duel
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala