- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Nemci pozvali građane da se tuširaju hladnijom vodom kako bi uštedeli gas

CC0 / Pixabay / Tuš
Tuš - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Pratite nas
„Moraćete da se zapitate da li je zaista potrebno da se tuširate toplom vodom sedam dana u nedelji ako se grejete na gas“, rekao je šef Savezne agencije za mreže Nemačke Klaus Miler.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Njegove reči u intervjuu za N TV su podsetile na izjavu evropske komesarke za antimonopolska pitanja Margret Vestager, koja je savetovala stanovnike EU da „kontrolišu svoje tuširanje i tuširanje svojih tinejdžera, a kada isključe vodu, mogu da kažu ‘Eto ti, Putine‘“.
Prema Milerovim rečima, ako Nemačka prekine isporuke iz Rusije, rezerve gasa u zemlji trajaće do kraja leta ili najkasnije do početka jeseni.
„Ali tada će skladišta biti prazna. I ne bismo želeli da imamo takvu situaciju pre zime“, rekao je zvaničnik.
Usred sve većeg pritiska na EU da doda ruske nosače energije na svoju već ogromnu listu sankcija u vezi sa Ukrajinom, Nemačka je prošlog meseca pokrenula plan za hitne slučajeve za upravljanje snabdevanjem gasom koji bi mogao da rezultira racionalizacijom energije i davanjem prioriteta domaćinstvima i kritičnoj infrastrukturi, kao što su bolnice, proizvođači lekova i hrane. U intervjuu za „Cajt“ ranije ove nedelje, Miler je takođe upozorio građane da ne uzimaju ovaj plan zdravo za gotovo i da počnu da smanjuju luksuz u domaćinstvu.
EU je prošle nedelje odobrila novi paket sankcija Rusiji, uključujući zabranu uvoza uglja, počev od avgusta. Nemačka pojačava napore da smanji ruske isporuke, ali Berlin kaže da bi moglo potrajati do leta 2024. godine da bi se u potpunosti prekinula zavisnost od ruske energije. Ruska nafta sada čini 25 odsto nemačkog uvoza, u odnosu na 35% početkom februara. Uvoz gasa je takođe smanjen na 40 odsto sa prethodnih 55 odsto. Ruski uvoz kamenog uglja je prepolovljen, na 25 odsto, prenosi RT.
Pozivi da se prekine oslanjanje Evrope na rusku energiju porasli su nakon što je Moskva 24. februara pokrenula svoju vojnu operaciju u Ukrajini. Rusija kaže da operacija ima za cilj demilitarizaciju i „denacifikaciju“ susedne države, ali mnoge zapadne zemlje smatraju taj potez ničim izazvanom agresijom. Kao rezultat toga, SAD, Velika Britanija, većina EU i brojne druge zemlje su udarile Moskvu ekonomskim zabranama i ograničenjima kako bi izvršile pritisak na Rusiju da prekine operaciju. Međutim, sankcije do sada nisu zabranile uvoz energenata iz Rusije, pošto se mnoge nacije u velikoj meri oslanjaju na rusku naftu i gas.
Plinski šporet - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
EKONOMIJA
Nemačka izdvojila tri milijarde evra za plutajuće terminale za tečni gas
Ruski brod za postavljanje cevi Akademik Čerski u nemačkoj luci Mukran - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
RUSIJA
Ruski ministar: EU neće uspeti da se oslobodi ruskih energenata u skorije vreme
Frank Valter Štajnmajer - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
SVET
Pukla prva velika bruka na otvorenoj sceni: Kijev zalupio vrata Berlinu – šta se krije iza svega
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala