- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Poslanik Dume: Zelenski bi možda da ratuje 10 godina, ali će demilitarizacija Ukrajine trajati kraće

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Ruske Federacije
Zgrada Državne dume Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Pratite nas
Rusija ne namerava 10 godina da demilitarizuje Ukrajinu, poručio je poslanik ruske Državne dume sa Krima Ruslan Balbek povodom izjave ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog da je njegova zemlja spremna da ratuje 10 godina „kako bi uzela ono što je njeno“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Za razliku od Zelenskog, mi ne nameravamo 10 godina da demilitarizujemo Ukrajinu“, istakao je Balbek.

Što se ukrajinskog predsednika tiče, „što duže potraje sve, to mu je bolje, naravno“, dodao je on.

„Ne bih se iznenadio da je Zelenski 'navučen' na isporuke zapadnog oružja. U tom slučaju on je spreman da se bori do... starosti. Ali toga neće biti. Isporuke oružja neće ga spasiti, a neonacizam u Ukrajini će biti uništen. Međutim, on može da ratuje protiv nas u svojim intervjuima ili memoarima, ali to je već drugačiji rat, bez smrti i pucnjave“, smatra ruski poslanik.

Podsetimo, finansiranje Ukrajine od strane evropskih zemalja znatno se povećalo od početka ruske specijalne vojne operacije. Evropska unija odlučila je da pruži pomoć ukrajinskim snaga u iznosu od 600 miliona evra. Tokom samita u Versaju, šef evropske diplomatije Žozep Borelj predložio je da se Kijevu dodeli dodatnih 500 miliona evra. Sa svoje strane, Kijev redovno optužuje EU da „ne pomaže dovoljno“.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ukrajinski vojnici pored oklopnih vozila na Dan Oružanih snaga zemlje - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
SVET
Zelenski: Ukrajinska vojska može da odoli svakom neprijatelju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala