- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zelenski: Ukrajinska vojska može da odoli svakom neprijatelju

© REUTERS / GLEB GARANICHUkrajinski vojnici pored oklopnih vozila na Dan Oružanih snaga zemlje
Ukrajinski vojnici pored oklopnih vozila na Dan Oružanih snaga zemlje - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski čestitao je Dan Oružanih snaga zemlje i istakao da je ukrajinska vojska visoko organizovana vojna struktura sposobna da odoli svim osvajačkim planovima neprijatelja.
„Ukrajina danas slavi 30. godišnjicu stvaranja nacionalnih oružanih snaga... Ujedinjujući najbolje nacionalne vojne tradicije nastale u teškim, krvavim ratovima i oružanim sukobima prošlosti, ukrajinska vojska je tokom svoje novije istorije prošla težak put ka formiranju sposobne i visoko organizovane vojne strukture, sigurne u svoju snagu i sposobne da odoli svim osvajačkim planovima neprijatelja“, naveo je Zelenski u čestitki objavljenoj na sajtu kabineta predsednika.
Predsednik je u ime ukrajinskog naroda zahvalio vojnicima na nesebičnoj službi, nepokolebljivosti i junaštvu u odbrani teritorijalnog integriteta Ukrajine.
„Uveren sam da će oružane snage Ukrajine nastaviti da pouzdano štite slobodu i nezavisnost naše države“, dodao je Zelenski.

Krim: Hvalisanje Zelenskog o snazi ukrajinske vojske

Komentarišući izjavu ukrajinskog predsednika, krimski politički ekspert i poslanik Državne dume Ruslan Balbek smatra da je hvalisanje „politički princip” Zelenskog.
„Čovek je za tri godine obećao više nego svi njegovi prethodnici za 10 godina: podići će ekonomiju i razbiti rusku vojsku, a do nove godine će obećati i nove teritorije. Vladimiru Zelenskom se jednostavno sviđa da se oseća velikim, makar na ekranu, pa zato i obećava na sve strane i daje izjave u koje ni sam ne veruje. Nije bez razloga generalni sekretar NATO jasno rekao: u slučaju sukoba neka Ukrajina ne računa na pomoć NATO-a – ovo je najbolja potvrda globalnog sloma kijevskog režima u slučaju sukoba sa Rusijom“, rekao je Balbek za Sputnjik.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala